Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Descripció

El grup dedica la seua atenció a l'estudi del govern i la gestió del territori a escala local o regional, incloent noves pràctiques de governança i de planificació del desenvolupament territorial en l'escala de proximitat, l'anàlisi de polítiques públiques i la cooperació territorial, les polítiques de desenvolupament regional i europees i la geografia política regional. El Grup d'Investigació Govern Local i Desenvolupament Territorial Sostenible? naix de la conjunció de dos grups d'investigació, tots dos en el si del IIDL (el de Desenvolupament Local Sostenible i el de Govern Local) que comparteixen com a objectiu comú la millora en el desenvolupament local. 

El nou Grup d'investigació recull les dinàmiques, equips i resultats passats per a continuar treballant amb l'objectiu d'impulsar la innovació en els processos de gestió i govern local, l'estructura de les administracions públiques locals, la gestió de governs locals i participació ciutadana, l'estudi de la gestió del territori a escala local i regional. Els investigadors del grup participen de manera conjunta en diferent projectes d'investigació de caràcter nacional i internacional (de la UE -HORIZON, ESPON, INTERREG-, i llatinoamericans); en projecte editorials i publicacions sobre la temàtica, així com en activitats formatives i docents en títols oficials d'universitats espanyoles i llatinoamericanes. 

El Grup d'Investigació és un equip que integra investigadors de referència procedents d'àmbits de coneixement en diferents àrees, amb l'objectiu d'impulsar la transferència de coneixements i la innovació en els processos de gestió i govern local. Els seus participants disposen d'àmplia experiència en l'àmbit de l'administració local i són referents en el camp de la gestió de recursos humans en aquest àmbit. El Grup col·labora activament amb diverses entitats i institucions (ajuntaments, administracions regionals) en l'intercanvi de bones pràctiques en models de treball relacionats amb el govern local. Així mateix, el grup participa en la implementació d'un Observatori en Govern Local, com a instrument per a la recopilació d'informació d'aquest nivell de govern, i en el projecte CAMPUSHABITAT5U. 

El seu coordinador participa activament en el nou Màster en Planificació i Gestió del Desenvolupament Local d'aquesta UVEG, dirigit a titulats que puguen aportar una contribució significativa al desenvolupament local, la promoció econòmica i de l'ocupació i, en general, el desenvolupament sostenible dels diferents territoris, i coordina per part de la Universitat de València), i el Màster Inter-Universitari en Cooperació al Desenvolupament, el qual ofereix una formació d'alt nivell en cooperació al desenvolupament. 

Així mateix és coordinador de l'Àrea de Governança Territorial, Ordenació del Territori i Medi Ambient del IIDL, l'objectiu del qual és el de contribuir a un millor coneixement de les dinàmiques territorials i de les noves formes de planificació i de governança de les polítiques territorials i sectorials a diferents escales, amb la finalitat de promoure el desenvolupament sostenible.

Objectius CT

Promoure la innovació i impulsar la transferència de coneixements en matèria de govern local basats en noves pràctiques de governança territorial.

Línies d'investigació
  • Governança local

    Noves pràctiques en matèria de governança territorial i urbana, des de l'escala local, amb un enfocament basat en criteris de sostenibilitat, democràcia participativa i adequada planificació i gestió dels recursos territorials (adaptats a cada context específic).

  • Ciència política i Administració local

    Anàlisi del marc legal i institucional per a la presa de decisions a nivell local. Formes de govern innovadores.

Direcció
  • FARINOS DASI, JOAQUIN
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
Veure fitxa
Membres
  • GARCIA-LEONARDO TOBARRA, EDUARDO
  • PDI-Associat/Da Universitari/A
Veure fitxa
  • VIZCAINO ESTEVAN, AIDA
  • Doctorand.
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
Veure fitxa
Col·laboradors/es
  • MARTIN CUBAS, JOAQUIN
  • PDI-Titular d'Universitat
  • Director/a Titulacio Master Oficial
Veure fitxa
Personal investigador no UV

Col·laborador/ Col·laboradora

  • Enrique Peiró Sánchez-Manjavacas - Universitat de València 
  • Pablo Pinazo Dallenbach - Universidad Internacional de Valencia 
  • Diana Ximena Tutistar Rosero - Universitat de València 
Estructura asociada
Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (iidl)
Dades de contacte del grup
Govern i Desenvolupament Local Sostenible (GDLS)

Campus de Blasco Ibáñez

Av. Blasco Ibáñez, 28

46010 València (València)

963 864 883

Geolocalització

www.uv.es/gdls

joaquin.farinos@uv.es

Persones de contacte
  • FARINOS DASI, JOAQUIN
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
Veure fitxa