University of Valencia logo Logo Open Government, Participation and Open Data Chair (PAGODA) Logo del portal

El Datathon #ODdatathon, és una competició que comença el 4 de març 2022 i es prolonga fins al 30 d'abril 2022, data límit per al lliurament dels projectes participants. Durant aquest temps es duran a terme diferents sessions informatives i tallers.

El plantejament de la nova edició del 'Datathon' és que qualsevol persona major d'edat interessada en la gestió de dades se sume a la convocatòria i propose per equips, solucions a diferents reptes. Les àrees de treball enguany se centren en la producció i el consum responsable, medi ambient -en àmbits com l'agricultura, la gestió de residus o la transició energètica- i cultura.

Les persones participants podran usar qualsevol set de dades, però es valorarà la reutilització o ús de dades proporcionades per les diferents plataformes institucionals de dades obertes.

La primera edició d'aquesta competició va comptar amb la participació de 233 persones de tota Espanya, 37 equips i 6 projectes finalistes.

Fases

  • INSCRIPCIÓ EN EL DATATHON: Inscripcions en Eventbrite. Data límit d’inscripció fins a 4 de març per a poder assistir a la Jornada de presentació i als tallers de formació que s’impartiran i que permetran als equips competir en els diferents reptes.
  • INSCRIPCIÓ DELS EQUIPS: INICI. Data límit d’inscripció l’11 de març. 
  • FINALITZACIÓ I LLIURAMENT DE PROJECTES: Presentació de projectes OBERTA fins al 30 d’abril.