Universitt d'Estiu de GandiaUniversitat de València Logo del portal

Adolescència i joventut front a les ciberviolències masclistes. Eines i recomanacions

Aquest curs dona resposta a la creixent preocupació social sobre les ciberviolències masclistes entre la gent més jove i a la necessitat de formació per a les persones professionals de diferents àmbits.

El curs posa el focus en qüestions com l'entorn digital o el consum de pornografia lligada també a les tecnologies i en l’absència de prevenció, Informació i sensibilització permanent sobre educació afectivo-sexual.

Les ciberviolències masclistes no sempre s’identifiquen com a violència de gènere. Hi ha una dificultat per saber detectar-les i es manifesten a través de diversos comportaments, com el control, la insistència no desitjada, l'exposició a contingut sexual no sol·licitat i la violació dels límits personals. Aquestes formes de violència poden tenir conseqüències emocionals i psicològiques significatives per a les persones afectades.

Este seminari està dirigit a professorat, mestres, personal tècnic de serveis socials i comunitaris de la comarca o pobles del voltant, policia i altres forces o cossos de seguretat, professionals de la psicologia, pedagogia, treball social...

SEMINARI HOMOLOGAT PER L'IVAP

Any/Edició 2024  / 41
Data i hora d'inici 15/07/2024 09:00
Data i hora cloenda 17/07/2024 14:00
Durada 15 hores
Preu 15€
Lloc

Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (C/Tossal, 8)

Tipus activitat Seminari divulgatiu
Modalitat Presencial matrícula
Coordina/Presenta

Empar Aguado Bloise. Departament: Sociologia i Antropologia Social. Universitat de València

Programa

15/7/24

9-9.15h Inauguració del curs: Silvia Martinez Gallego, Vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives

9.15-10h Introducció. Empar Aguado Bloise, professora del departament de Sociologia i Antropologia Social

10.00-11.15h Agressions sexuals en l’adolescència. Carmen Ruiz Repullo, sociòloga i professora de la Universidad de Granada, especialitzada en violència de gènere en adolescents i joves. 

11.15 – 11.45h Descans

11.45 – 14h  Sessió teòric-pràctica II: Agressions sexuals en l’adolescència.  Carmen Ruiz Repullo, sociòloga i professora de la Universidad de Granada, especialitzada en violència de gènere en adolescents i joves. 

16/7/24

9- 11.15h Usos inadequats o compulsius de les tecnologies com a factor de risc de la violència de gènere en joves i adolescents. Imma Dasí Estellés. Coordinació i gestió de projectes de l'Associació ARTIC (Torrent). Pèrit Social.

11.15 – 11,45hdescans

11.45 h – 14.00 h: Desconnectar de la teua exparella. Una llista del que cal tenir en compte per a assegurar comptes i dispositius després d'una separació .Taller a  càrrec de Miliedys Williams i Zamia, de FemBloc.

FemBloc és una iniciativa feminista sense ànim de lucre per a la prevenció, detecció, atenció i reparació de les Violències masclistes digitals

17/7/24

9.00 a 11.15h Violencia Sexual Digital: claves para entender su impacto en los adolescentes. Elisa García-Mingo, sociòloga i professora de la Universidad Complutense de Madrid.

11.15 – 11.45h Descans

11.45 – 14.00h Ciutadanía digital propera. Vicente Garcia Platas. Oficial Policia Local de València. Professor del Màster de Formació Permanent de Convivència i Resolució de conflictes escolars.  

Entitats Col·laboradores

  

Inscriu-te