UVemprénUniversitat de València Logo del portal

En el marc d'aquesta iniciativa, el Vicerectorat d’Estudis de Grau i Política Lingüística convoca i organitza un concurs per a seleccionar 6 estudiants matriculats en el curs 2015/2016, en titulacions oficials de grau, màster o doctorat de la Universitat de València per a participar en el campus internacional: “Entrepreneurship and Innovation in Europe: A Berkeley Startup Bootcamp” (des d'ara, Berkeley Startup Bootcamp) que tindrà lloc a Niça, França al llarg del mes de juliol de 2016. Aquest programa persegueix fomentar activitats específiques d'innovació que impulsen el talent i l'esperit emprenedor dels estudiants del campus pel que es troba també emmarcat dintre del programa d’empreniment “EMPREN+” de suport als emprenedors universitaris, que està promogut i coordinat pel Vicerectorat d’Investigació i Política Científica.

REQUISITS

  • Estar matriculats en el curs 2015/2016 en una titulació oficial de grau, màster o doctorat vinculada als següents centres de la Universitat de València:
    • ­ Facultat d’Economia
    • ­ Facultat de Ciències Biològiques
    • ­ Escola Tècnica Superior d’Enginyeria
  • Nivell d'anglès mitjà (mínim B2 d’acord el Marc Comú Europeu de Referència per als idiomes: aprenentatge, ensenyament, avaluació (MCER)).

TIPUS D'AJUDES

Es concediran 6 ajudes per a la realització d'una estada que permeta la participació de les persones beneficiàries en el campus “Berkeley Startup Bootcamp” que tindrà lloc a Niça, França al llarg del mes de juliol de 2016 organitzat per la European Innovation Academy (EIA).

Aquestes 6 ajudes inclouran els costos d'inscripció i d'allotjament. No inclouen despeses com el transport, manutenció i altres que pogueren derivar-se.

Les persones beneficiàries hauran de solicitar les ajudes econòmiques de la convocatoria general de borses de viatge del Servei d’Informació i Dinamització (SeDI) de la Universitat de València.

La no participació en l'esdeveniment, una vegada seleccionat, comportarà la devolució de les ajudes que la Universitat de València a través del programa Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS haja mobilitzat per a assegurar la seua participació en el Bootcamp.

No podran tornar a participar en este concurs els estudiants i les estudiantes que hagin estat seleccionats en convocatòries anteriors.

SOL·LICITUDS

Les persones interessades hauran d'emplenar el formulari d'inscripció que s'ajustarà al model establit en l'annex 1 d'aquesta convocatòria (formulari de sol·licitud) i que haurà d'anar acompanyat de l'acreditació del coneixement de l'idioma.

TERMINI

El termini de presentació de sol·licituds començarà l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en la pàgina web de l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència i finalitzarà el 11 de gener de 2016 a les 23:59 hores.

Les persones interessades presentaran la seua sol·licitud a través del formulari “on-line” ENTREU (Entorn de Tramitació Electrònica de la Universitat de València), o directament a través del registre de la Universitat de València.

No es tindran en compte les sol·licituds que no completen el procés de presentació establit.

RESOLUCIÓ

Durant el mes d'abril es coneixeran els estudiants seleccionats per a participar en aquest programa formatiu mitjançant una resolució de la Vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística a proposta de la Comissió de selecció. Aquesta resolució es publicarà en la pàgina web de l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència i es notificarà als interessats en l'adreça de correu electrònic que indiquen en la sol·licitud corresponent.

La present resolució esgotarà la via administrativa i contra aquesta podrà interposar-se potestativament recurs de reposició, en el termini d'un mes, des de l'endemà a la notificació d'aquesta resolució davant aquest mateix òrgan, o ser impugnat directament davant els òrgans de la jurisdicció contenciós administrativa de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, a partir de l'endemà de la seua notificació.

Es podrà declarar deserta la convocatòria per incompliment de les condicions exigides en la mateixa.

 

 

Fases del concurs de sel·lecció

Esta convocatòria constarà de les següents fases:

Fase 1: Admissió:

Els estudiants i les estudiantes que vulguen participar en aquesta convocatòria hauran d'inscriure's segons el procediment previst en l'apartat 2 d'aquestes bases i resultar admessos en la mateixa.

Fase 2: Equips d’innovació: composició, objetiu i formació prèvia

A la vista de les sol·licituds, la Comissió de Selecció proposarà la creació d'equips d'innovació multidisciplinaris constituïts per 3 estudiants, amb el propòsit de preparar un projecte innovador que els premeta participar i aprofitar els avantges de la formació del programa “Berkeley Startup Bootcamp”. Els estudiants admesos es comprometen a acceptar el criteri de la Comissió de Selecció per a distribuir-los en equips de treball.

Cada equip haurà d'elaborar i defensar, al final del procés de formació, el projecte d'innovació davant la Comissió de Selecció.

Tots les persones integrants de cada equip hauran de participar en les activitats formatives que es programen en format seminari, taller, visita, conferència o classe. Aquesta formació estarà enfocada a la creació de start-up, idees i model de negoci, finançament, comercialització, comunicació i xarxes.

Cada participant haurà d'acreditar l'assistència, almenys, del 85% de les activitats recomanades i acceptar la cessió de dades a l’organitzador de l’activitat que en el seu cas, corresponga.

Fase 3: Selecció de projectes d’innovació guanyadors i proposta de concessió de 6 ajudes de matrícula i d’allotjament per a participar en el programa de formació Berkeley Startup Bootcamp

D'entre els equips formats arran d'aquesta convocatòria, vista l'exposició pública dels projectes d'innovació resultants del treball col·laboratiu realitzat per cada equip durant el període que dure la formació, la Comissió de Selecció proposarà a dos d'ells com guanyadors del concurs.

Tenint en compte aquesta decisió, la Comissió de Selecció elevarà al Vicerectorat d’Estudis de Grau i Política Lingüística una proposta de concessió de les 6 ajudes previstes en aquesta convocatòria que tinguen com beneficiaris a les sis persones integrants dels dos equips guanyadors.

La Comissió d'Avaluació elaborarà una relació prioritzada de la resta d'aspirants segons els mèrits aconseguits pel seu equip en aquesta fase de selecció.

Els dos projectes seleccionats en aquesta fase es faran públics en la pàgina web de l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència.

Comissó i criteris de selección.

La Comissió de Selecció estarà composta per:

  • La Vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística
  • El Degà de la Facultat d'Economia
  • La Directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
  • El Degà de la Facultat de Biologia
  • La Directora de l'Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació
  • El Gerent del Parc Científic de la Universitat de València
  • El Director de l'Oficina de Polítiques d'Excel·lència [OPEX]

O les persones en les quals deleguen la seua representació. La Comissió podrà ser assessorada pels experts que consideren convenients.

Per a la valoració del projecte d'innovació la Comissió tendrá en compte la qualitat de la idea de negoci proposta, atenent als següents aspectes que es ponderaran de la forma que s'indica a continuació:

  • Descripció de la demanda potencial -públic objectiu- (10%)
  • Descripció de la necessitat i de l'oportunitat (20%)
  • Impacte i viabilitat de la idea (30%)
  • Grau d'innovació i creativitat (30%)
  • Habilitat per a identificar els recursos requerits (10%)

També es tindrà en compte el nivel de coneiximent del idioma anglès acreditat pels membres de l’equip.