UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La iniciativa Califòrnia-Spain Campus (CSC) és un projecte col·laboratiu que forma part de l'estratègia d'internacionalització de les activitats de la Universitat de València amb prestigioses universitats dels Estats Units d'Amèrica i que, en aquest cas, persegueix posar en valor les activitats de col·laboració amb la University of California at Berkeley (UCB) previstes en el marc del memoràndum d'enteniment signat en 2013. Dins d'aquest marc es desenvolupen diferents activitats, entre elles el Concurs Internacional Entrepreneurship and Innovation in Europe: a Berkeley Startup Bootcamp.

CONVOCATÒRIA

SOL·LICITUDS

  • url Termini de presentació: 29/12/2016 fins al 04/02/2017
  • url Sol·licitud

ADMESOS

FORMACIÓ I CRITERIS PER A LA SELECCIÓ

PROCEDIMENT DE SELECCIÓ

PROCEDIMENT DE SELECCIÓ TERCERA FASE (Definitiva)

 

BASES DE LA CONVOCATÒRIA "Entrepreneurship and Innovation in Europe: A Berkeley Startup Bootcamp" 2017

CSC

 

1. Naturalesa de la convocatòria


En el marc d'aquesta iniciativa, la vicerectora d'Estudis de Grau i Política Lingüística i el vicerector d'Internacionalització i Cooperació (d'ara endavant, òrgans convocants), convoquen i organitzen un concurs per seleccionar 6 estudiants matriculats en el curs 2016/2017 en titulacions oficials de grau, màster o doctorat de la UV per participar en el campus internacional “Entrepreneurship and Innovation in Europe: A Berkeley Startup Bootcamp” (d'ara endavant, Berkeley Startup Bootcamp), que tindrà lloc a Torí, Itàlia, del 9 al 28 de juliol de 2017.

Aquest programa també forma part del pla VLC/CAMPUS Global finançat pel Ministeri d'Educació Cultura i Esport i persegueix fomentar activitats específiques d'innovació que impulsen el talent i l'esperit emprenedors dels estudiants del campus, i així es troba també emmarcat dins de les activitats que es desenvolupen en el SocInnoLab, el Living Lab d'Innovació Social de la UV, l’objectiu del qual és la creació d'un ecosistema d'innovació en formació orientat a la millora de l’ocupabilitat on provar nous productes i serveis formatius amb usuaris reals. Durant aquesta estada, els i les participants rebran formació per posar en marxa empreses i es podrà envoltar del tot l'ecosistema emprenedor.

  • 150 speakers internacionals
  • Mentors
  • Bussiness Angels de Silicon Valley, Europa i EUA
  • 600 participants
  • 90 Universitats
  • 68 nacionalitats

Es realitzaran sessions, de gestió d'equips, creació de negocis, experiència d'usuaris, adquisició de clients, prototips ... Hi assistiran grans conferenciants de les millors institucions del món com Google, Stanford University, Ferrari, Fiat ...

2. Requisits i Sol·licituds


  1. 1. Requisits

 Els requisits que han de complir les persones sol·licitants per ser admeses en aquesta convocatòria són:

  • Estar matriculats en el curs 2016/2017 en una titulació oficial de grau, màster o doctorat de la Universitat de València.
  • Tindre un nivell d'anglès mitjà (mínim B2 segons el Marc Comú Europeu de Referència per als Idiomes: aprenentatge, ensenyament, avaluació (MCER)).
  1. 2. Formalització de Sol·licituds i Documentació.

Les persones interessades han d'emplenar el formulari d'inscripció, el qual s’ha d'ajustar al model establert en l'annex II d'aquesta convocatòria (formulari de sol·licitud) i que ha d'anar acompanyat de l'acreditació del coneixement de l'idioma.

  1. 3. Termini

El termini de presentació de sol·licituds comença l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i acaba el 4 de febrer de 2017 a les 23.59 h. La UV donarà publicitat a la convocatòria mitjançant el seu tauler oficial d'anuncis, sense perjudici que es publique en la pàgina web de l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència de la UV i del CEI VLC/CAMPUS. Si la documentació aportada fóra incompleta es requerirà que la persona sol·licitant, dins del termini de deu dies hàbils, complete la documentació o n’esmene les deficiències. Les persones interessades han de presentar la sol·licitud, preferentment, a través del formulari en línia ENTREU (Entorn de Tramitació Electrònica de la UV). També poden presentar-la en qualsevol altre lloc dels que preveu l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. A l'efecte de comprovació del lliurament de la sol·licitud dins del termini establert, es tindrà en compte la data i l’hora de presentació per registre d'entrada. No es tindran en compte les sol·licituds que no completen correctament el procés de presentació establert.

3. Tipus d'ajudes


Es concediran 6 ajudes per a la realització d'una estada que permeta la participació de les persones beneficiàries en el campus “Berkeley Startup Bootcamp” que tindrà lloc a Torí, Itàlia, del 9 al 28 de juliol de 2017, organitzat per l’European Innovation Academy (EIA).

Aquestes 6 ajudes -valorades en 9.894,00 €- inclouen els costos d'inscripció i d'allotjament. No inclouen, però, despeses com ara el transport, la manutenció i d’altres que se’n puguen derivar.

Els estudiants i les estudiantes seleccionades rebran la documentació acreditativa que els permeta participar en l'esdeveniment i, pel fet d’acceptar aquestes ajudes, es comprometen a participar en el concurs i a finançar-se les seues despeses de desplaçament i manutenció. A efectes informatius, les persones beneficiàries poden sol·licitar, si així ho desitgen, les ajudes econòmiques de la convocatòria general de borses de viatge de la Universitat de València que gestiona el Servei d'Informació i Dinamització de la UV (SeDI). La concessió d'aquesta ajuda no atorga cap privilegi en l'obtenció d'una ajuda de borsa de viatge.

El fet de no participar en l'esdeveniment, una vegada seleccionat, comporta la devolució de les ajudes que la UV, a través del programa Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS, haja mobilitzat per assegurar-ne la participació en el Bootcamp. No poden tornar a participar en aquest concurs els estudiants i les estudiantes que hagen sigut seleccionats en convocatòries anteriors.

4. Procediments. Criteris d'avaluació i selecció


  1. 1. Òrgans instructor  i d'avaluació de la convocatòria

L'òrgan instructor d'aquesta convocatòria és l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència de la Universitat de València.  La comissió d'avaluació de les ajudes està formada per la vicerectora d'Estudis i Política Lingüística de la UV, que la presideix, i un grup de vocals.

  1. 2. Procediment de formació dels equips d'innovació necessaris per a l'elaboració dels projectes i de selecció dels estudiants guanyadors del concurs:

4.2.1. Fase 1: Admissió.  Tots els estudiants que vulguen participar en aquesta convocatòria s’hi han d'inscriure segons el procediment que estableix l'apartat 3 d'aquestes bases i ser admesos.

4.2.2. Fase 2: Equips d'innovació: composició, objectiu, formació prèvia.

A la vista de les sol·licituds, la comissió d'avaluació de la convocatòria formarà els equips d'innovació agrupant les persones admeses mitjançant un sorteig públic dirigit per garantir una composició que possibilite la participació en cada equip d'estudiants procedents de diferents titulacions. L'avaluació dels sol·licitants es farà tenint en compte la participació individual i la qualitat dels projectes que elabore cada equip d'innovació.

Aquests equips d'innovació han d’estar formats per un nombre entre 3 i 8 estudiants. Cada equip d'innovació ha d'elaborar i defensar, al final del procés de formació, un projecte d'innovació davant la comissió d'avaluació.

Totes les persones integrants de cada equip han de participar en les activitats formatives que es programen en format seminari, taller, visita, conferència o classe. Aquesta formació està enfocada a la creació d’empreses emergents: idees i model de negoci, finançament, comercialització, comunicació i xarxes.

Cada participant ha d'acreditar l'assistència, almenys, al 85% de les activitats recomanades per poder participar en la fase de selecció dels projectes guanyadors del concurs. La comissió d'avaluació pot realitzar més d'una sessió de presentació i preselecció de candidatures per valorar els projectes i la participació que hi ha tingut les persones sol·licitants, i classificar-les en funció de les seues característiques. Després d'aquestes presentacions, els estudiants i les estudiantes admeses, quedaran ordenats en funció de les puntuacions individuals i les de cada equip i projecte presentat. L'òrgan instructor publicarà amb suficient antelació el document “Criteris per a la formació dels equips d'innovació i preselecció i selecció d'estudiants”, en el qual s'informarà del programa formatiu en què hauran de participar els i les aspirants i els criteris específics per efectuar els sorteigs necessaris per a la formació dels equips i per a la preselecció i selecció d'aspirants que aplicarà la comissió d'avaluació.

4.2.3. Fase 3: Preselecció i selecció de projectes d'innovació guanyadors i proposta de concessió de 6 ajudes de matrícula i d'allotjament per participar en el programa de formació Berkeley Startup Bootcamp.

La comissió d'avaluació elaborarà una relació prioritzada de la resta d'aspirants segons els mèrits aconseguits en les fases de preselecció i selecció que es considere necessari organitzar. Les persones seleccionades en cadascuna d'aquestes fases es faran públiques al tauler oficial d'anuncis de la UV i en la pàgina web de l'OPEX.

  1. 3. Criteris d'avaluació

A) Valoració individual de la participació dels estudiants (puntuació màxima 50 punts).

  • Habilitat en l'ús de l'anglès, fluïdesa, claredat, vocabulari (puntuació màxima de 15 punts).
  • Habilitat per convèncer dels avantatges del projecte i coordinació amb la resta de l'equip (puntuació màxima de 20 punts).
  • Domini del tema, seguretat, coherència en les respostes donades (puntuació màxima de 15 punts).

B) Valoració del projecte presentat pels equips d'innovació (puntuació màxima 50 punts).

  • Descripció de la demanda potencial, la necessitat i l’oportunitat (puntuació màxima de 10 punts): identificació del públic potencial dels productes / serveis que oferirà la futura empresa emergent; identificació del mercat i la competència i oportunitat d'introduir-hi el producte; justificació de la necessitat de mercat que satisfà el projecte a desenvolupar; aplicabilitat dels resultats, proximitat al mercat i impacte socioeconòmic que comporta.
  • Impacte i viabilitat de la idea (puntuació màxima de 15 punts): justificació de la viabilitat econòmica i tècnica de l'empresa per desenvolupar el producte o servei; factibilitat per dur a terme el projecte i claredat en el plantejament de les expectatives de rendibilitat.
  • Grau d'innovació i creativitat (puntuació màxima 10 punts): creació de nous productes i serveis i descripció de les possibles característiques innovadores i diferenciadores del producte o servei que aporten valor afegit i el distingeixen d'altres productes o serveis ja existents.
  • Habilitat per identificar els recursos necessaris per començar el projecte (puntuació màxima 15 punts): els recursos han de coincidir amb el pla de negoci presentat, si n’hi ha.

5. Resolució


  1. La comissió d'avaluació elevarà a l'òrgan instructor una proposta de concessió de les 6 ajudes previstes en aquesta convocatòria.
  2. L'òrgan instructor realitzarà una resolució provisional amb un termini de 10 dies hàbils per al·legacions.
  3. Proposta de resolució definitiva amb 5 dies hàbils per al·legacions i com a termini per a l'acceptació expressa de l'ajuda.
  4. Resolució definitiva publicada al tauler d'anuncis de la UV i a l'OPEX, notificant-se a les persones interessades.
  5. El termini màxim per resoldre i notificar aquestes ajudes és de tres mesos, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la resolució provisional al tauler oficial d'anuncis de la UV.

 

6. Obligacions dels beneficiaris.


L'acceptació de l'ajuda per part dels beneficiaris implica l'acceptació de les normes fixades en aquesta convocatòria, així com de les que la UV establisca per al seu seguiment científic i les que s’han indicat per a la justificació de l'ús dels fons rebuts. 

  • És obligació principal de la persona beneficiària realitzar l'activitat per a la qual es concedeix l'ajuda dins del termini de temps que es determine. En cas de no participar en el Bootcamp sense que la causa que ho motive siga de força major, la persona haurà de retornar les ajudes concedides.
  • La persona beneficiària s’ha de sotmetre a les actuacions de comprovació a càrrec de la UV i a qualsevol altra comprovació i control financer que puguen realitzar els òrgans de control competents. La persona beneficiària ha d’aportar tota la informació que li siga requerida en l'exercici de les actuacions anteriors.
  • En el cas de rebre o disposar de finançament públic o privat per al projecte, la persona beneficiària ha de comunicar a l'òrgan instructor de la convocatòria la concessió d'aquestes ajudes. Aquesta comunicació s’ha d'efectuar tan aviat com es conega i, sempre, amb la justificació final de l'ajuda.
  • Si les idees proposades estan subjectes a drets de propietat industrial o intel·lectual dels quals la UV és o en pot ser titular, la persona beneficiària s’ha de posar en contacte amb l'Oficina de Transferència dels Resultats per a la Recerca de la Universitat València.

 

7. Legislació: publicitat, protecció de dades de caracter personal, legislació aplicable i observacions.


Publicitat

La persona beneficiària ha de fer constar les ajudes rebudes en les publicacions, ponències i activitats de difusió dels resultats de la seua idea de negoci, i hi ha d’esmentar expressament que el projecte ha sigut finançat pel Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS, que té el finançament del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Protecció de dades de caràcter personal

El contingut de les idees que es presenten al concurs, així com totes les dades, la documentació i la informació de qualsevol mena que se subministre, té caràcter confidencial, secret i restringit i com a tals seran tractades per la UV, com a receptora de les sol·licituds, i pels membres de la comissió d'avaluació. La participació en aquesta convocatòria suposa la incorporació de les dades personals als sistemes d'informació de la Universitat de València per a la gestió administrativa de la informació.  Així mateix, la participació comporta la cessió de les dades següents: 1) European Innovation Academy i 2) Publicació dels resultats en les pàgines web de la UV.

Així mateix, la persona beneficiària autoritza que la seua informació puga ser utilitzada per la UV per a la remissió d'informacions sobre esdeveniments relacionats amb l'àmbit del concurs per qualsevol mitjà, incloent-hi les comunicacions electròniques. La persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició al tractament de les seues dades mitjançant la tramesa d'un missatge de correu electrònic a lopd@uv.es des d'un compte de la Universitat de València, o per escrit amb aportació de còpia de document oficial que acredite la seua identitat i justificació, si s’escau, de la seua sol·licitud, dirigit a: Protecció de dades,
Servei d'Informàtica. Universitat de València. C/ Amadeu de Savoia, 4, 2n. 46010  València.

Legislació aplicable

Tot allò que no preveu la present convocatòria s’ha d'interpretar d’acord amb la legislació aplicable a les ajudes i altres aportacions dineràrias sense contraprestació realitzades pels ens pertanyents al sector públic de la Comunitat Valenciana, açò és, Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, Llei 9/2008, de 3 de juliol, que modifica la Llei 8/1998, de 9 de desembre, de fundacions de la Comunitat Valenciana, i Llei d'hisenda pública del Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991.

Observacions

La presentació d'una sol·licitud per a aquestes ajudes compota, per part de la persona beneficiària, l'acceptació expressa d'aquestes bases i dels criteris i decisions que la UV puga prendre davant qualsevol dubte d'interpretació sobre els requisits i les condicions que s’enuncien en aquesta convocatòria.

La detecció d'un incompliment d'aquestes bases, qualsevol que siga el moment en què aquesta es produïsca i independentment de l'estat en què es trobe la sol·licitud dins del procés de preselecció, selecció o concessió de les ajudes, suposarà la cancel·lació automàtica d'aquesta sol·licitud o de l'ajuda, si aquesta ha sigut concedida.

Les persones sol·licitants accepten de forma expressa la plena validesa dels registres i mitjans electrònics i telemàtics gestionats pels sistemes informàtics de la UV o de VLC/CAMPUS com a prova plenament vàlida davant eventuals reclamacions o procediments judicials o extrajudicials vinculats a la sol·licitud, selecció, concessió, denegació i ús de les ajudes.

Les persones sol·licitants accepten de forma expressa la plena validesa dels registres i mitjans electrònics i telemàtics gestionats pels sistemes informàtics de la UV o de VLC/CAMPUS com a prova plenament vàlida davant eventuals reclamacions o procediments judicials o extrajudicials vinculats a la sol·licitud, selecció, concessió, denegació i ús de les ajudes.