UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

La Facultat de Geografia i Història acull l'exposició fotogràfica del Camp als Campus

  • 29 de maig de 2023
Image de la noticia

Es tracta d'una xicoteta reflexió fotogràfica, una mirada al detall dels projectes de vida que estan confluint als Mercats dels Campus de la UV. Es tracta d'una mostra que vol subratllar la labor dels productors i productores locals que cada setmana posen el fruit del seu treball a la disposició de la comunitat universitària. Davant els models de despersonalització i massificació del consum que imposen les grans superfícies comercials, aquesta exposició pretén donar a conéixer les cares i l'esforç de les persones que cada setmana porten en la Universitat el fruit dels seus projectes sostenibles.

Aquestes imatges ens parlen del compromís amb la terra, de la producció de proximitat i l'aposta decidida per la descarbonització.

L'exposició va ser inaugurada divendres passat, 26 de maig, per la Vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable, Pilar Serra, que va destacar que la labor de la Universitat va més enllà de la docència, la investigació i la divulgació i suposa una gran oportunitat d'acostar iniciatives que apropen no sols a la comunitat universitària sinó a l'entorn social, la tradició, la història i la cura del medi ambient.

El degà de Geografia i Història, Josep Montesinos va destacar la importància de recuperar l'Horta la desaparició de la qual posa en perill no sols l'entorn i la configuració històrica de la ciutat, sinó la continuïtat d'entitats com el Tribunal de les Aigües.

Enric Guinot, director de la Càtedra de l'Horta va posar l'accent en l'evolució dels mercats des del primer estudi d'implantació en la Universitat. Sergio Belda, codirector de la càtedra, va ressaltar l'aliança dels diferents actors que s'han implicat en el projecte, la Facultat de Filosofia, La Facultat d'Infermeria i Podologia, La Facultat de Geografia i Història, la Càtedra per l'Horta, el vicerectorat de Sostenibilitat, CERAI, l'Ajuntament a través de les Naus, la GVA a través del projecte Objeciou Campus Sostenible, els productors i els fotògrafs.

Antoni Merelles, degà de la Facultat d'Infermeria i Podologia va avançar que s'està estudiant com involucrar a l'estudiantat a través de programes de formació de campus i va destacar el seu interés a acollir pròximament l'exposició en la seua facultat.

A continuació, el grup fotogràfic LAPSE va agrair la col·laboració dels productors per a reflectir el compromís amb la terra, la salut, la proximitat i la descarbonització.

Els productors van agrair la iniciativa i van destacar que traslladen del camp als campus no sols la seua producció sinó les realitats d'aquestes explotacions d'economia familiar, d'inserció social, de compromís amb la societat i amb el medi ambient.

Piero Carucci i Marina Morales de CERAI va contextualitzar l'exposició en el projecte Objectiu Campus Sostenible, que compta amb el finançament de la Generalitat Valenciana i que tracta d'acompanyar a la UV en la seua transició cap a una alimentació més sostenible i saludable als seus campus.

La mostra es pot visitar fins al 15 de juny en la Facultat de Geografia i Història, gràcies a la col·laboració d'Emilio Iranzo, vicedegà de cultura de la facultat, i anirà exhibint-se en diferents facultats al llarg del pròxim curs.

Imatges: