UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

“La Xarxa Espanyola d'Universitats Promotores de Salut (REUPS) aconsegueix el Repte 10000 donacions de sang”

  • 27 de desembre de 2022
Cartell Repte

El mes d'octubre passat, en commemoració del Dia de les Universitats Saludables (6 d'octubre de 2022, en la seua 8a edició) s'ha dut a terme en les universitats integrants de la Xarxa Espanyola d'Universitats Promotores de Salut (REUPS) el #Reto10000 donacions de sang durant tot el mes.
L'objectiu del repte era, com el seu propi nom indica, arribar a aconseguir les 10.000 donacions de sang entre totes les universitats que van poder adherir-se a aquesta iniciativa.
Enguany es diferencia dels anteriors que el repte ha abastat tot el mes d'octubre en lloc de només una setmana, amb la finalitat de facilitar que els municipis que tenen més d'una universitat puguen organitzar-se millor amb els Centres de Transfusió Sanguínia per a realitzar les donacions als seus campus. Així mateix, també es facilita la celebració de més d'una campanya de donació de sang en cada universitat durant aquest mes.

Per aquest motiu, el número a aconseguir per a complir amb l'objectiu de donacions ha ascendit de 5.000 a 10.000, arribant a aconseguir un total de 10.371 donacions de sang
Aquesta xifra és molt important perquè d'una única donació de sang s'arriben a extraure plaquetes, glòbuls rojos i plasma que poden destinar-se a diferents persones, per la qual cosa una sola donació de sang podria salvar fins a tres vides. Això significa que, en aquest repte, les donacions aconseguides en la *REUPS podrien arribar a 31.113 persones.
Entre les persones que van acudir a donar, es trobaven aproximadament unes 4.400 que ho van fer per primera vegada. Això també és important perquè suposa la conscienciació de gent jove que pot continuar participant en campanyes com aquesta en el futur.
L'assoliment d'aquest repte ha sigut possible gràcies a la coordinació i gestió de 30 universitats: Universitat Carles III de Madrid, Universitat d'Alcalá, Universitat d'Alacant, Universitat d'Almeria, Universitat de Burgos, Universitat de Cadis, Universitat de Cantàbria, Universitat de Còrdova, Universitat de Granada, Universitat de Huelva, Universitat de Jaén, Universitat de la Llacuna, Universitat de La Rioja, Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, Universitat de Lleó, Universitat d'Oviedo, Universitat de Salamanca, Universitat de Sevilla, Universitat de Saragossa, Universitat del País Basc, Universitat Francesc de Vitòria, Universitat Isabel I, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat Politècnica de València, Universitat Pontifícia Cometes, Universitat Rei Joan Carles, *Universidade dona *Coruña, Universitat de les Illes Balears, Universitat de València i Universitat Jaume I.
Agraïm a les universitats i a les respectives entitats que s'han desplaçat per a la campanya, així com a les persones anònimes que han contribuït donant i ajudant a salvar vides.
Esperem poder instaurar aquest repte de cara als pròxims anys perquè més universitats puguen unir-se a aquesta solidària causa i perquè cada vegada hi haja més gent que el conega i s'anime a donar.

#REUPSolidaria

Red Española de Universidades Promotoras de Salud, REUPS
unisaludables.es 
reupsalud@gmail.com