UV Gandia Logo del portal

Invitació a la presentació
Presentació del llibre 'Los fugitivos perdidos' a la Nau

El 16 de desembre es presenta, a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau, el llibre 'Los fugitivos perdidos', de Neda Nezhdana. A l'acte de presentació hi intervindran Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat de la UV; Teresa Ferrer, directora de Publicacions de la UV; Evelio Miñano, catedràtic de Filologia Francesa de la UV; Neda Nezhdana, autora del llibre i Maryana Gudyma, traductora de la publicació.

L’acte, a més, comptarà amb la representació d’un fragment de l’obra a càrrec de dos actors i dirigida per Toni Tordera, Catedràtic de la Universitat de València i director de teatre.

“Los fugitivos perdidos” és una obra de teatre que ens porta a un fet de la història recent d’Ucraïna que ha transcendit, per les seues repercussions, les fronteres: l’accident nuclear de la central de Txernòbil de 1986. L’obra se centra en els esdeveniments viscuts per diversos personatges que continuen habitant ‘la zona’, com s’anomena l’entorn d’aquesta central, altament contaminat després de l’accident nuclear, el més greu que ha patit el nostre planeta en temps de pau. Les seues vides s’han vist afectades directament o indirectament per l’experiència d’aquell horror i es debaten entre l’esperança i la desesperació. En aquesta sorprenent comunitat, es desencadenen uns fets inesperats quan irromp un nou personatge: sobre la fina línia que separa la realitat de la fantasia, les vides de cadascun d’ells prendran el seu rumb. Però l’obra té també una altra dimensió: al fil dels esdeveniments, aquests personatges reflexionen sobre el que ha viscut, el que viu i el que viurà, tal vegada, el seu país. La veu de l’autora se suma així a la reflexió col·lectiva sobre la història passada i present del poble ucraïnès i les seues expectatives de futur, posades hui a prova per la invasió russa.

 

Date 16 december 2022 at 19:00 to 20:30. Friday.

 
 
Place

Capella de la Sapiència-Centre Cultural la Nau

 
Organized by

Publicacions de la Universitat de València i Centre Cultural La Nau.

 

Contact marqueting@uv.es

 
More information