UV Gandia Logo del portal

  • Universitat de València

“Crònica de la Gran Guerra. L’arxiu de Tànger”, a Gandia

  • April 12nd, 2019

La sala d’exposicions de la Universitat de València al Centre de Gandia va acollir entre febrer i abril de 2019 aquesta mostra, produïda i cedida pel Museu Valencià d’Etnologia, en la que es dóna una visió desconeguda de la I Guerra Mundial.

Este arxiu de la Primera Guerra Mundial narra el periple d´un oficial pel front deixant constància dels paisatges de la guerra. Les fotos van ser fetes entre 1916 i 1935. L´arxiu és divideix en dos grans blocs: el relatiu a la Primera Guerra Mundial, que reflecteix l´estada de l´autor en el front i el referent a la postguerra fins a 1935, que retrata a la família en la seua vida quotidiana.

El fotògraf, de nom desconegut, era un soldat francès servint en el Frente Occidental on l´oficial s´entreté a capturar tots els aspectes de la contesa, dels moments banals i curiosos als cruels i descarnats. En el seu automòbil descobert, tant retrata armes estranyes com a soldats abatuts. És la visió de l´oficialitat en guerra, analítica i distant, però amb un olfacte estètic excepcional.

Les imatges de l’Arxiu de Tànger han estat restaurades i  formen part de l’arxiu de la Casa de la Imagen de Logroño. L’exposició es va poder visitar en la Sala d’exposicions de la Universitat de València a Gandia, a la planta baixa de l’edifici del carrer Tossal.

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy