Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Biològiques Logo del portal

LA TERRA SIMBIÒTICA: com Lynn Margulis va iniciar una revolució científica

  • 5 de desembre de 2019
Image de la noticia

La Universitat de València organitza unes jornades científiques en honor a la biòloga LYNN MARGULIS, que tindran lloc els dies 11 i 12 de desembre a la Sala Darwin, i en elles hi haurà projecció de pel·lícules, conferències i una taula redona.


La inscripció a les jornades és gratuïta i ja està oberta en http://ir.uv.es/5uzgukz.

Es projectarà la pel·lícula 'SYMBIOTIC EARTH: How Lynn Margulis rocked the boat and started a scientific revolution' (amb subtítols en espanyol). Tracta sobre la trajectòria professional de la microbiòloga i analitza les seues contribucions al desenvolupament de la TEORIA DE LA SIMBIOSI i la seua aplicació en les diferents realitats de món. Les conferències giraran entorn de la figura de la microbiòloga Lynn Margulis, on investigadors rellevants, revisaran i actualitzaran els conceptes dels diferents tipus de simbiosis entre diversos organismes i els avanços que han propiciat canvis conceptuals en els paradigmes clàssics. Sense oblidar una anàlisi de les dificultats afegides per ser dona en els cercles científics.
Lynn Margulis, és la científica que en la segona meitat del segle XX va revolucionar amb el seu treball, innovador i pioner, el camp de la biologia cel·lular, en reivindicar el paper de la simbiosi com a font d'innovació evolutiva. Les seues investigacions li van permetre postular que les cèl·lules eucariotes complexes havien de tindre el seu origen en l'associació cooperativa integrada de cèl·lules més simples –endosimbiosis- que es transmeten conjuntament. La teoria evolutiva actual reconeix i incorpora bona part de les idees que Margulis va defensar enmig de la indiferència, quan no del rebuig de la majoria de la comunitat científica de l'època, que presentaven l'evolució com una competició en la qual sobreviuen únicament les espècies que millor s'adapten.
Margulis va ser nomenada doctora honoris causa per la Universitat de València l'any 2001. Són unes jornades de gran interés per a tot els estudiants del Centre.

Més informació jornades: http://ir.uv.es/0zkujbf
Inscripció jornades sobre Lynn Margulis: http://ir.uv.es/5uzgukz

Llista d'enllaços: