.png)
Dimecres passat 10 d'abril va tindre lloc l'acte de clausura del sisé any de la Càtedra de la Universitat de València Estudi General d'Estudiant a Empresari-Maicerías Espanyoles i Arròs DACSA.
L'esdeveniment va ser realitzat al Jardí Botànic de la Universitat de València. Càtedra universitària que patrocina el Grupo Maicerías Españolas–Arroz DACSA.
Van assistir en representació del Grup, Araceli Ciscar, Consellera Executiu, el Director Financer, David Pérez, la Directora del Departament de Màrqueting, Lorena Lázaro, i Elena Subiela, Adjunta de Direcció.
Vam poder comptar també amb la presència d'alguns ponents que van participar en el curs acadèmic de la Càtedra, comptant les seues experiències emprenedores. Al costat d'ells, professors, investigadors, alumnes interessats en la creació d'un projecte empresarial, futurs interessats a concursar en esdevenidors anys, finalistes del concurs de plans d'empresa de l'exercici 2018-2019 (al costat dels seus familiars) així com membres del Jurat dels Premis de la Càtedra.
Va presidir l'acte Dolores Real, vicerectora de Transferència i Innovació, al costat d'Araceli Ciscar, al Degà de la Facultat d´Economia de la Universitat de València, Jose Manuel Pastor i el Director de la Càtedra, el doctor Domingo Ribeiro.
Es van presentar quatre projectes finalistes al concurs de projectes emprenedors. El projecte guanyador va ser “KONOHA RURAL FEST”, format per Cristian Cuñat González, Cristian Falcón García, Jonathan Herreros Torres i Aitor Mocholí Fernández. El segon premi va correspondre al projecte “TKOCINA” promogut per Samuel Folson Hinestrosa i Jorge Musial Navarro. El tercer premi va ser per a “CLEANAPP” realitzat per Alexander Martínez Terán, Javier Nemesio García, Alejandro Zamani Verduch i Andrea Rodríguez de Gràcia. I en quart lloc, el projecte “CULTURAL EYE” pròvid per Carlos García Sanchis, Javier Martínez Pastor, Javier Ribes Moya i Miguel Tamés de la Serra. Tots els grups de promotors van presentar els seus projectes i idees al públic i van rebre, de mans d'Araceli Ciscar, els premis per a poder començar el seu camí com a emprenedors i emprenedores.
Finalment, abans del lliurament de premis i per a donar tancament a l'acte, el director de la Càtedra va tindre el plaer de presentar dues conferències de tancament. La primera realitzada per Jorge Espinoza, investigador i docent de la Universitat de la Santíssima Concepción de Xile, sobre els centres d'emprenedoria en els quals ha col·laborat al llarg de la seua trajectòria. L'última intervenció va residir en Alessandro Tortosa que va explicar la seua experiència posterior al concurs i els va donar uns certs consells als premiats amb la finalitat de desenvolupar la idea de negoci.
Finalment, i després del lliurament de premis, l'acte va concloure amb un vi d'honor.
Resum dels projectes guanyadors:
- Konoha RuralFest: Organització d'esdeveniments culturals en municipis que pateixen despoblació rural.
- TKocina: Restaurant que cada dia de la setmana aquesta ocupat per uns arrendataris diferents, amb l'objectiu d'oferir productes diferents de manera diària.
- CleanApp: Aplicació intermediària que posa en contacte a personal autònom dedicat a proveir serveis de neteja, amb consumidors que necessiten d'aquest servei
- CulturalEye: Realitat virtual amb l'objectiu d'acostar monuments, ciutats, museus que no es troben adaptats per a les persones amb discapacitats mòbils.