càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Baleària imparteix un curs sobre anàlisi de dades en les empreses

  • 4 de setembre de 2019
La Càtedra Balearia d'Intel·ligència Artificial i Neurociència imparteix el curs “Cultura de dades en les empreses”. Es tracta d'un curs que tracta sobre els canvis que està suposant l'aplicar les tècniques d'anàlisi avançada de dades en l'empr

La Càtedra Baleària d'Intel·ligència Artificial i Neurociència imparteix el curs “Ús de l'anàlisi de dades en el segle XXI”. Es tracta d'un curs que tracta sobre els canvis que està suposant l'aplicar les tècniques d'anàlisi avançada de dades en l'empresa, oferint casos pràctics d'aplicació d'aquestes tècniques.

Les sessions del curs són:

1. Ciència de dades e IA. L'explosió de la informació: sensors (IoT); Internet, Xarxes Socials. Dades estructurades i no estructurats. Ciència de dades/Machine Learning/Deep Learning/IA. Aplicacions. Estat actual de l'art i futur.

2. Data-driven companies. La cultura de la dada. Presa de decisions basades en dades. Etapes en un projecte basat en dades. Noves figures professionals i nous departaments associats a les dades. Problemes ètics i legals: biaix en els models.

3. Eines comercials i open source. Eines d'anàlisis de dades comercials: SPSS; Tableau, SAP; SAS. Eines de lliure distribució: Power BI; R i Python. Cloud computing: sistemes cognitius.

4 Exemples d'ús. Sessió on es mostren des de zero casos pràctics: segmentació de clients; predicció de fugida de clients, manteniment predictiu de màquines, predicció d'estocs i demanda.

5. Anàlisi d'oportunitats en Baleària. S'exposen casos de Baleària per a ser discutits pels professors i els assistents.

La docència s'impartirà en horari de 16 a 20 de la vesprada, i l'alumnat inscrit es dividirà en dos grups. El primer grup assistirà els dies 17 i 24 de setembre i 1, 8 i 15 d'octubre. El segon grup assistirà els dies 18 i 25 de setembre i 2, 10 i 16 d'octubre.

Aquest curs tindrà lloc en les instal·lacions de Baleària del Port de Denia. És gratuït (amb places limitades) i la inscripció es realitza a través d’un correu a catedra_ia@uv.es.