El divendres 7 de febrer, la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya i de la Universitat de Val̀ència (UV) va organitzar una jornada a l'Escola de Viticultura i Enologia Félix Jiménez, del municipi de Requena.
Aquestes jornades es tracten de seminaris plens d'informació i curiositats sobre el cooperativisme del sector agroalimentari. Aquests encontres estan especialment dirigits al públic jove. La seva principal finalitat és apropar la realitat de les cooperatives, molt estesa al país, als alumnes de l'escola.
A més, són encontres especialment interessants, no només per la rellevància del contingut i l'experiència dels protagonistes, sinó pel contingut divulgatiu i accessible de les conferències.
La jornada va començar amb una presentació duta a terme per la Catedràtica en Dret financer per la UV i la directora de la Càtedra, Dnª. Pilar Alguacil Marí. Després d'aquesta introducció de mitja hora, ella mateixa va prosseguir amb la seva conferència, d'1 hora, sota el nom "Què és una cooperativa alimentària?".
Posteriorment va intervenir la professora titular d'Economia Aplicada de la UV, Antonia Sajardo. Va procedir amb la seva conferència, també d'1 hora, amb el títol "Importància de les cooperatives agroalimentàries a Espanya".
A continuació, la jornada va continuar amb una taula d'experiències protagonitzada per dues importants cooperatives: Coviñas (que va ser representada pel seu president, Jorge Srougi) i Cases d'Eufèmia (que va ser representada pel seu president, Julià Valero).
La sessió completa va ser moderada per Teresa Puchol, doctorada per la Universitat de València i premiada de la Càtedra Cooperatives Agroalimentàries UV.