càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra DEBLANC es reuneix amb el Jutge Degà de València per a presentar-li la proposta d'actuacions per a aquest exercici

  • 2 de juny de 2020
Image de la noticia

El passat 7 de febrer va tindre lloc a la Ciutat de la Justícia de València una reunió de José Manuel Pavía, director de la Càtedra DEBLANC de la Universitat de València i de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, amb D. César Calvé, Jutge Degà de València, per a presentar-li la proposta de formació i les noves actuacions d'auxili que es duran a terme durant aquest exercici.

Les tasques de formació al personal de Justícia que realitza la càtedra s'engloben principalment en tres àmbits: activitats de formació mitjançant cursos (20 cursos impartits en 2019 a membres de la carrera judicial), activitats d'investigació (elaboració d'informes i premis a la investigació, entre altres) i activitats de formació mitjançant accions de difusió i divulgació (Jornades sobre “Delinqüència Econòmica i Blanqueig de Capitals” o workshop sobre “Anàlisi i detecció dels delictes mitjançant metodologies estadístiques i d'aprenentatge automàtic”). En els dos anys que porta en marxa la Càtedra s'han realitzat accions en els tres àmbits.

Quant a les tasques d'auxili, la Càtedra posa a la disposició dels jutjats de la Comunitat Valenciana el coneixement i les eines tècniques d'anàlisis necessàries per a auxiliar a jutges i fiscals en la tasca d'interpretar i examinar les dades (comptabilitats, moviments bancaris, factures) generats pels agents que pogueren haver incorregut en algun delicte econòmic o de blanqueig de capitals. L'objectiu consisteix a transformar en informació i, posteriorment, coneixement, allò que en principi únicament són dades, mitjançant tècniques de visualització (representació gràfica de les dades), interpretació i anàlisi.