càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Escola Valenciana d'Estudis de Salut EVES GSK UV organitza una masterclass sobre “Variabilitat en la pràctica mèdica”.

  • 20 de novembre de 2017
Masterclass

El passat 20 de novembre va tindre lloc la masterclass impartida pel doctor en medicina i especialista en Medicina Preventiva i Salud Pública Enrique Bernal-Delgado, qui a més treballa com Investigador Senior de la Unitat d’Investigació en Polítiques y Serveis Sanitaris de l’Institut Aragonés de Ciències de la Salut, col·labora amb el Centre d’Investigació en Economia i Salut (CRES)i és director del projecte espanyol, Atles de Pràctica Mèdica, així com del treball d’investigació internacional ECHO.

La Jornada va ser presentada per José Manuel Almerich, director de la Càtedra EVES-GSK-UV i va comptar amb la presència de Rosario Alfonso, directora d’Assumptes Sanitaris de GSK.

La masterclass va tindre una gran acollida entre el públic, els quals eren gestors i personal de centres públics de salut valencià amb una assistència de 20 persones.

La idea principal del professor Bernal era dirigida a emfatitzar que “el sistema sanitari està oferint serveis molt cars, però que no afegeixen valor, qualitat ni salut als pacients”.

El doctor va demostrar amb exemples i casos pràctics la importància de conciliar gastos i ingressos, i que el sistema sanitari fa coses que no hauria de fer, assenyalant com a objectiu reduir variacions per a “incrementar valor, efectivitat, eficiència i qualitat del sistema”.