càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra d’Ètica Empresarial IECO-UV organitza un col·loqui internacional en la Universitat de Harvard

  • 14 de març de 2019
Image de la noticia

El pròxim 4 d’abril tindrà lloc una nova edició dels Col·loquis IECO-RCC, organitzats per l’Institut per a l’Ètica en la Comunicació i les Organitzacions (IECO) de la Universitat de València, l’Abigail Adams Institute, l'RCC de la Universitat de Harvard i la Càtedra d’Ètica Empresarial IECO-UV.

El propòsit d’aquests col·loquis és reunir a destacats acadèmics i professionals per a cridar l’atenció sobre allò que es necessita hui en dia per a promoure entorns de treball que contribuïsquen a traure el millor de les persones, creant un clima de confiança en les organitzacions i fomentant que aquestes siguen cada vegada més pròsperes i excel·lents des del punt de vista ètic.

En el cas d’enguany, el títol del col·loqui és "Ethics and Trust Matter in Business: A Tribute to the Legacy of W. Michael Hoffman", i el principal objectiu és retre un homenatge pòstum a Michael Hoffman, mort a causa d’un càncer el passat mes de desembre. Hoffman era membre del Consell Assessor de l’IECO i un dels impulsors del desenvolupament del concepte d’ètica empresarial i com aquesta pot aplicar-se per al millor funcionament de les organitzacions. A més, es discutirà sobre les deficiències i els nous reptes que es proposen en aquest camp.

Les edicions anteriors dels Col·loquis IECO-RCC Harvard estan disponibles en el canal de YouTube de Harvard. El primer (2013) se centrà en “The role of ethics, values and dignity in building trust”. La segona edició del Col·loqui (2014) examinà “The role of moral and spiritual motivation in building trust”. El tercer Col·loqui IECO-RCC Harvard (2015) se centrà en “Developing Trust and Ethically Healthy Organizations through Humanistic Management”. El quart Col·loqui (2016) abordà el tema de “Building Trust in Organizations through Meaningful work“. La cinquena edició del Col·loqui (2017) tractà la qüestió “Educating Millennials for ethical leadership and trust”. Finalment, l’any passat comptà per primera vegada amb dos dels CEO de les empreses patrocinadores per a compartir reflexions al voltant del tema “Trust Based Management: practical ways of humanizing business”.

El seté col·loqui, que tindrà lloc el dia 4 d’abril en la Sala de Conferències del RCC-Harvard en Cambridge (Massachusetts, EUA), estarà moderat pel Dr. Danilo Petranovich de l’Abigail Adams Institute, i organitzat pel Dr. Manuel Guillén, Director de l’IECO de la Universitat de València. Més informació sobre el programa i els ponents en aquest enllaç.