càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra PAGODA continua amb el seu curs sobre participació i bon govern

  • 11 d’octubre de 2019
Image de la noticia

Continua en marxa el IV Mòdul de Participació i Bon Govern de les Jornades 2019 de la Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data (Càtedra PAGODA) de la Universitat de València, dedicades a generar un espai de reflexió sobre els processos participatius de les associacions veïnals.

Els objectius d’aquest curs inclouen incrementar coneixements i conscienciació en el teixit associatiu veïnal al voltant de la importància dels pilars del govern obert (transparència, participació i col·laboració), identificar els mecanismes que milloren l’eficàcia dels grups o col·lectius i treballar amb algunes eines que afavorisquen el desenvolupament de les reunions.

Entre les activitats d’aquestes jornades es troba una sèrie de conferències sobre la nova governança democràtica i el govern del local, el desenvolupament de les condicions per a la participació i la col·laboració democràtica en l’àmbit local, amb especial referència al paper de les associacions de veïns, els acords grupals i reunions o el règim jurídic de la participació, la transparència pública i la protecció de dades.

Fins ara, s’han celebrat dues conferències, i estan previstes dues més per als dies 17 i 24 d’octubre. La primera es titula “El dret a la transparència i la protecció de dades”, a càrrec de Jorge Castellanos Claramunt (Universitat de València), i la segona s’anomena “Eines per a la participació” i serà impartida per Noelia Valero Doménech (ITACA).

Les jornades se celebren en la seu de la Federació d’Associacions de Veïns del Parc de l’Oest, en horari de 17.15 a 19.45 de vesprada. Més informació en aquest enllaç.