càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Celebració de jornada sobre cooperativisme agroalimentari en la seu de Caixa Popular amb el suport de la Càtedra Cooperatives Agroalimentàries

  • Càtedra Cooperatives Agroalimentàries CAE-UV
  • Servei de Màrqueting i Comunicació
  • 19 de juny de 2025
Equip de la càtedra a la jornada.

Paterna, juny de 2025 – El passat dilluns 16 de juny, la seu de Caixa Popular al Parc Tecnològic de València va acollir una nova jornada organitzada per la Càtedra Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València, centrada en el paper central de les persones en el cooperativisme agroalimentari.

La jornada va començar a les 10:00h amb un desdejuni de treball i va comptar amb la presentació del llibre “Mitos (y realidades) del cooperativismo agroalimentario”, a càrrec del seu autor, Tomás Rojas Pacheco. A continuació, es va celebrar una taula redona sobre tributació i cotització dels socis i sòcies de cooperatives agroalimentàries, cooperatives d'explotació comunitària de la terra i societats agràries de transformació (SAT).

Entre les persones ponents es trobaven:

  • María Pilar Bonet Sánchez, professora titular de Dret Financer i Tributari (UV)
  • Manuel Alegre Nueno, professor titular de Dret del Treball i Seguretat Social (UV)

L'acte va ser inaugurat institucionalment per:

  • Pilar Alguacil Marí, directora de la Càtedra
  • Enrique Bellés Llopis, director de Cooperatives Agroalimentàries CV
  • Andrés Lluch Figueres, director general de Treball, Cooperativisme i Seguretat Laboral (GVA)

A les 12:00h, es va dur a terme una entrevista centrada en la integració laboral de persones migrants en el sector agroalimentari, amb la participació de representants de Cooperatives Agroalimentàries CV i del Ministeri d'Inclusió.

La jornada es va tancar a les 13:00h amb les intervencions de:

  • Cirilo Arnandis Nuñez, president de Cooperatives Agroalimentàries CV
  • Mª Àngels Ramón-Llín, directora general de Producció Agrícola i Ramadera de la Generalitat Valenciana

L'esdeveniment, de caràcter presencial i amb inscripció gratuïta, va reunir persones del món acadèmic, institucional i cooperatiu per reflexionar sobre el present i futur del cooperativisme agroalimentari valencià.