càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Criptomonedes i blanqueig de capitals

  • 22 de juliol de 2021
Cartell

La Càtedra Deblanc, conveniada entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i la Universitat de València, organitza un nou curs de formació dirigits al personal de l'administració de Justícia de la Comunitat Valenciana.

En el marc de les mesures adoptades en resposta a la pandèmia associada a la malaltia del COVID-19, la Càtedra Deblanc ha continuat impartint la formació en sessions presencials a distància.

El curs, titulat “Criptomonedas i blanqueig de capitals”, es va celebrar els dies 24 i 25 de febrer i va tenir com a ponents a Pablo Fernández Burgueño, Jorge Ordovás Oromendía i Alberto Gómez Toribio, amb el següent contingut:

1. Funcionament de les criptomonedes
2. Tipus de criptomonedes
3. Traçabilitat de les operacions
4. Com les estan utilitzant els delinqüents per a delinquir i blanquejar
5. Mercats de criptomonedes amb PBC (KYC - AML)
6. Mercats fora de la llei
7. Finançament amb criptomonedes: ICOs i Liquidity mining
8. Serveis financers anònims amb criptomonedes: préstecs, assegurances i depòsits
9. Altres exemples sobre com s'utilitzen les criptomonedes per al blanqueig de capitals
10. Torn obert per a debat i preguntes

Pablo Fernández Burgueño, és advocat of counsel de PwC Tax and Legal especialitzat en Dret de les Noves Tecnologies i de l'Entreteniment, així com en projectes blockchain, tokenització i DeFi. Professor associat universitari. Linkedin.

Jorge Ordovás Oromendía, és especialista en Serveis TU, Transformació Digital i Mitjans de pagament. Co-responsable de l'equip de Blockchain en Telefónica Tech. Cofundador de NevTrace. Professor en diferents universitats i escoles de negoci. Linkedin.

Alberto Gómez Toribio, és Especialista en finances amb criptomonedas amb més de 12 anys d'experiència en innovació. Ha treballat per a signatures com a Ministeri d'Interior, Tribunal Suprem o Sony Entertainment i ha assessorat organismes com la Comissió Europea o la FED als Estats Units. Actualment és assessor en Cryptoplaza i representant de la vertical Crypto en AEFI. Linkedin.