càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

El director de la Càtedra Valenciaport d'Economia Portuària participa en un debat virtual sobre la globalització davant una policrisis mundial

  • 25 de novembre de 2022
 

El passat 23 de novembre,el professor Vicente Pallardó va intervindre en el Fòrum Futur, l'observatori d'investigació econòmica, organitzat pel diari Cinco Días i el Grup Santander.

El professor d'Estructura Econòmica de la UV, Vicente J. Pallardó López, va compartir la seua visió sobre la globalització i el seu futur. En la seua opinió, anunciar la mort de la globalització és una idea "una miqueta exagerada". No obstant això, Pallardó sí creu que, des de la crisi financera de 2008, el procés de globalització ha patit un alentiment o fins i tot, estancament.

Pallardó va explicar que “per factors econòmics i no econòmics, conjunturals i estructurals la globalització podria estar reclamada a una seriosa reculada”. Però aquesta retrocedida tindria uns “enormes costos econòmics i no sols econòmics, suposa un gran risc fragmentar economia i societats internacionals i revertir el procés de globalització que hem anat desenvolupant durant les últimes dècades”, va sentenciar el director de la Càtedra Valenciaport. 

El debat va tindre lloc el 23 de novembre, a les 9:00 hores, en streaming. A més de Vicente Pallardó, la trobada va comptar amb més economistes que van analitzar quin és l'impacte en les relacions geopolítiques d'una nova economia de blocs, com les polítiques proteccionistes poden agreujar les tensions inflacionistes o si la tendència cap a una menor integració econòmica és un fenomen conjuntural o el començament de l'era de la “desglobalització”, entre altres temes d'actualitat econòmica.