càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Inauguració de l'exposició "L'Horta sota els campus de la Universitat de València"

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 16 d’abril de 2024
D'esquerra a dreta, Lidia García de la Fundació Las Naves, Manuel Lomas, Enric Guinot i Pilar Serra.
D'esquerra a dreta, Lidia García de la Fundació Las Naves, Manuel Lomas, Enric Guinot i Pilar Serra.

L'exposició mostra com era el paisatge de l'horta que va existir en els terrenys que actualment ocupa la Universitat de València

El dia 12 d'abril va ser inaugurada a la Facultat de Geografia i Història l'exposició "L'Horta de València sota els campus de la Universitat, amb presència de Pilar Serra, vicerectora de Sostenibilitat, de Manuel Lomas, degà de dita Facultat, i del professor Enric Guinot, codirector de la Càtedra L'Horta i comissari de l'exposició.

A través de 14 panells pot conéixer-se com era el paisatge de l'horta que va existir durant més de mil anys en els espais que actualment ocupen els campus de la Universitat: Blasco Ibáñez, Tarongers, Burjassot-Paterna, Jardí Botànic i actual edifici del Màster de Secundària (antiga Escola de Magisteri a Montolivet). 

Cartell de l'activitat

L'exposició, mitjançant plànols antics del segle XIX, plànols cadastrals de principis del segle XX, fotografies aèries de la ciutat de València entre 1946 i 1990, i també algunes fotos antigues de l'Arxiu Històric de la Universitat, mostra com era el parcel·lari que hi havia, el traçat de les séquies i braços de la séquia de Mestalla, els camins antics com el del Cabanyal, localització de molins, alqueries i barraques, etc.

Tot un paisatge agrícola que progressivament va ser substituït pels edificis dels diversos campus i del qual, hui en dia, pràcticament no ens queda res. Una reflexió sobre com ha estat tractada l'Horta al llarg dels temps i també una invitació a col·laborar en allò que puga fer-se encara per salvar alguna part de dita Horta.