càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Professionals de serveis socials es capaciten en benestar amb pràctiques contemplatives, guiats per experts en la matèria

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 22 de febrer de 2024
Reunió d'un equip de treball

Des de la Càtedra Interuniversitària del Sistema Públic de Serveis Socials s'ha impartit esta formació en els mesos de novembre i desembre.

Es va dur a terme el taller titulat “Entrenament en Benestar Basat en Mindulness i Altres Pràctiques Contemplatives per a Professionals de Serveis Socials". Esta capacitació va estar a càrrec dels professors Ramon Rosaleny Castell i Ausiàs Cebolla Martí, i va estar dirigida específicament a professionals de l'àmbit dels servicis socials. La formació, dissenyada per a promoure el benestar psicològic i la salut laboral, va tindre una duració total de 20 hores.

El propòsit del curs va ser enfortir el benestar psicològic i la salut laboral dels participants, especialment en un context de creixent demanda i desafiaments en l'àmbit social. Durant la formació, els participants van explorar diverses estratègies destinades a millorar la seua salut mental i benestar. Des de la comprensió dels fonaments teòrics del benestar psicològic fins a la pràctica de l'atenció plena (mindfulness), el foment d'emocions positives, la gestió efectiva de les emocions i la promoció de la compassió i l'altruisme, els assistents van tindre l'oportunitat d'adquirir ferramentes pràctiques per a cuidar el seu benestar integral.

Durant les sessions, es van entrellaçar explicacions teòriques amb l'aplicació pràctica de les habilitats adquirides, permetent als participants fusionar els conceptes apresos amb la seua rutina diària i elaborar un pla individualitzat d'autocura i benestar. Este enfocament va tindre com a objectiu primordial potenciar el benestar i la salut mental dels professionals de serveis socials, dotant-los de les ferramentes essencials per a fer front als desafiaments inherents a la seua tasca i per a fomentar el seu propi benestar en el procés. La valoració d'esta formació per part de les persones participants va ser excel·lent.