càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Publicació del segon Informe Trimestral de Conjuntura Econòmica Internacional

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 25 de juliol de 2023
Imatge de l'informe

La Càtedra Valenciaport d'Economia Portuària —de la Universitat de València i l'Autoritat Portuària de València— presenta el 2n Informe Trimestral de Situació Econòmica Internacional, elaborat pel Dr. Vicente J. Pallardó.

En aquest nou informe, presentat per Vicente J. Pallardó, director de la Càtedra Valenciaport d'Economia Portuària, s'abordaran com a temes principals:

  • L'evolució del creixement, de la inflació i de la inflació subjacent en aquests últims mesos.
  • Estan realment funcionant la polítiques macroeconòmiques?
  • L'evolució del preu de les matèries primeres i dels tipus d'interés.

A l'informe es poden trobar les habituals seccions: 'Foco de atención', 'Precios internacionales de referencia', 'Entendiendo el trimestre en siete claves' i una nova secció sobre les tendències o factors determinants en el comerç internacional, essencials per a entendre els reptes que hauran d'afrontar, des del vessant de la demanda que d'ells es requereix, el transport marítim i els ports.

La Càtedra Valenciaport d'Economia Portuària és un projecte nascut en 2022, fruit de la col·laboració entre l'Autoritat Portuària de València i la Universitat de València, que pretén acostar el coneixement sobre la canviant situació de l'economia i el comerç internacionals, i, especialment, del trànsit marítim i l'activitat portuària, a professionals, mitjans de comunicació, acadèmics, estudiants i, en definitiva, el conjunt de la societat interessada en eixa realitat canviant. Els informes trimestrals de situació econòmica internacional s'inscriuen en el marc de la realització d'activitats d'investigació relacionades amb l'anàlisi i seguiment periòdic de la conjuntura econòmica internacional, del comerç i la seua implicació marítim-portuària.

Informe juliol 2023