càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Publicat l'informe de Conjuntura Econòmica Internacional d'abril de 2024

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Càtedra Valenciaport d'Economia Portuària
  • 2 de febrer de 2024
Imatge abstracta: estadístiques

La Càtedra Valenciaport d'Economia Portuària, de la Universitat de València (UV) i l'Autoritat Portuària de València (APV), presenta el seu segon Informe Trimestral de Situació Econòmica Internacional de 2024.

La Càtedra Valenciaport d'Economia Portuària ha publicat este nou informe de conjuntura internacional, presentat per Vicente J. Pallardó, director de la Càtedra i Professor Titular d'Economia aplicada de la Universitat de València. En este informe s'aborden, com a temes principals:

  • Introducció: L'informe preveu l'inici d'un cicle de retallades a partir del mes de juny, així com la instauració de mesures proteccionistes.
  • Focus d'atenció: Es valora que els salaris creixen al ritme adequat per a contindre la pèrdua de poder adquisitiu sense contribuir a l'escalada de preus.
  • Preus internacionals de referència: Es constata que en este aspecte es mantenen principalment les tendències dels mesos anteriors.
  • Entenent el Trimestre en Set Claus: Entre altres qüestions es mostra de nou el creixement moderat dels salaris i es preveu un possible descens dels tipus d'interés que no hauria d'eximir a la Unió Europea de dur a terme reformes estructurals a llarg termini per a potenciar un creixement real de la seua economia.
  • Reflexions sobre el Comerç Internacional: L'anàlisi se centra en les exportacions de l'economia espanyola, concloent que, encara que la tradicional orientació cap als mercats europeus continua dominant el sector, les nostres empreses mostren un posicionament creixent en economies que, encara que de rendes per càpita (i, per tant, mercats) inferiors, oferixen oportunitats creixents a causa del seu major dinamisme econòmic. 

En futurs Informes es tractarà d'introduir algunes altres reflexions paral·leles sobre l'evolució del perfil del sector exportador espanyol en les últimes dos dècades.

 

Portada de l'informe