càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La UV celebra el 2n congrés internacional sobre els drets de la naturalesa i la lluita contra el canvi climàtic en el mediterrani

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 8 de maig de 2023
Cartell congrés

Els dies 28 i 29 de juny múltiples expertes i experts es donaran cita en la Facultat de Dret per a abordar com es pot lluitar contra el canvi climàtic des del camp del Dret. Analitzaran el concepte drets de la naturalesa i exploraran les vies jurídiques per a garantir la sostenibilitat de la terra.

El 2n Congrés internacional sobre els drets de la naturalesa i la lluita contra el canvi climàtic al mediterrani tindrà lloc a la Sala d'actes del Departament de Dret Constitucional. La inauguració se celebrarà el 28 de juny, a les 9:30 hores, a càrrec de Francisco Javier Palao, degà de la Facultat de Dret de la Universitat de València; Aurora Pedro Bueno, professora d'Economia Aplicada i directora de la Càtedra de Nova Transició Verda de la UV; Rubén Martínez Dalmau, catedràtic de Dret Constitucional i membre del grup d'investigació Democràcia[+] sobre Poder Constituent i nou constitucionalisme; i Julián Mínguez, director adjunt i responsable de Relacions Externes de Casa Mediterrani.

A continuació, se succeiran múltiples ponències sobre els fonaments de la naturalesa com a subjecte de drets i el Mediterrani, experiències comparades i gènere i economia en el paradigma ecocèntric. Les ponències seran impartides per especialistes pluridisciplinaris tant a nivell nacional (Universitat de València, País Basc, Rovira i Virgili, Múrcia, Alacant, Jaume I de Castelló, Extremadura, Girona i Navarra) com a internacional (Universitat de Pisa, Andina Simón Bolívar de Bolívia, Instituto de Altos Estudios Nacionales de l'Equador i Universidad del Norte a Colòmbia).

Després de l'èxit del l’any passat, aquesta 2a edició pretén continuar establint les bases sobre els mecanismes jurídics que ajuden a combatre el canvi climàtic i a millorar la sostenibilitat al Mediterrani. El congrés ha sigut organitzat per la Càtedra de Nova Transició Verda de la Universitat de València i el Grup d'investigació Democràcia[+] sobre Poder Constituent i nou constitucionalisme , en col·laboració amb la Facultat de Dret i Casa Mediterrani.

  • Visita el web del congrés
  • El congrés es transmetrà en streaming a través de la plataforma de la UV: www.uv.es/eventos  (l'enllaç estarà accessible el dia del congrés)