càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Drets Lingüístics (CDL) de la Universitat de València és el resultat del conveni de col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i la Universitat de València.


El conveni, signat el 10 de juny de 2019, crea un marc estable de col·laboració que permetrà impulsar activitats formatives, culturals, d'investigació, d'extensió universitària i divulgació científica, que estiguen orientades al coneixement i la difusió dels drets lingüístics i del valor del multilingüisme.


La Càtedra prestarà una atenció preferent als estudis jurídics i politològics, sense excloure les aportacions en matèria de drets lingüístics i multilingüisme de qualsevol disciplina científica.


La CDL té entre els seus objectius establir vies de col·laboració amb institucions, universitats i entitats de la societat civil de l'àmbit espanyol, europeu i internacional que, amb caràcter multidisciplinari, treballen a favor dels drets lingüístics i el multilingüisme, tenint en compte de manera especial les realitats de les minories lingüístiques i culturals.


Es tracta d’una iniciativa que naix al servei de la societat valenciana i de les seues institucions, amb la finalitat d’establir vincles eficaços entre els àmbits acadèmic, institucional, social i amb la ciutadania; tot constituint l’espai de referència per a l’anàlisi, la investigació i la difusió dels aspectes i matèries relacionades amb els drets lingüístics i el multilingüisme, especialment dels grups minoritaris.

Directors de la Càtedra: Vicenta Tasa Fuster i Rafael Castelló