càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra d'Economia Feminista (FemEconomiaFeminista) de la Universitat de València (UV) i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana (GV) neix amb el propòsit d'incorporar la perspectiva de gènere en els estudis, anàlisi i aplicació de l'Economia a la Comunitat Valenciana des de l'àmbit universitari a través de la realització de diferents activitats de formació, investigació i difusió.

L'objectiu general de la Càtedra FemEconomiaFeminista és el de propiciar una mirada feminista sobre l'economia, generant pensament crític i sense biaixos de gènere. Es tracta de promocionar i difondre els principis de l'Economia Feminista com a alternativa per orientar l'economia cap a un canvi de model més humà, que tinga cura a la seua població, tenint en compte el treball reproductiu i les cures relacionades amb la sostenibilitat de la vida que encara realitzen majoritàriament les dones. Per a aquesta comesa resulta imprescindible incorporar les relacions de gènere com una variable explicativa rellevant respecte al funcionament esbiaixat i a les desigualtats de la situació econòmica en el món global i específicament a la Comunitat Valenciana.

La finalitat d'aquesta càtedra és realitzar aportacions a l'aplicació de la teoria feminista a l'anàlisi de les relacions de gènere en totes les activitats de generació de béns i serveis necessaris per al progrés i la sostenibilitat de la vida. Així mateix, es tracta de contribuir al disseny i avaluació de les polítiques socioeconòmiques amb perspectiva de gènere i de les imprescindibles estadístiques de gènere.
La Càtedra FemEconomiaFeminista treballarà de manera coordinada amb l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la Universitat de València, articulant sinergies per obrir nous camps de coneixement en l'estudi de les relacions de gènere i la superació de qualsevol tipus de discriminació, posant en valor l'experiència multidisciplinària existent en l'àrea d'estudis feministes, de les dones i de gènere.

La direcció de la Càtedra de Economia Feminista ha sigut assumida successivament per:

  • Dra. María Luisa Moltó Carbonell

Catedràtica de Universitat del Departament de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica de la Universitat de València i una de les fundadores del “Seminari Interdisciplinar d’Estudis Feministes” de la UV; va ser també directora de l'Institut Universitari d’Estudis de la Dona i directora del Màster Oficial de Gènere i Polítiques d'Igualitat de la Universitat de València.

 

 

 

 

 

 

  • Dra. María Amapro Ballester Pastor

Catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social i Directora de l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la Universitat de València. També és vicepresidenta de la plataforma d'estudis universitaris d'estudis feministes y de gènere. Es va doctorar en Dret per la Universitat de València i va estudiar el Màster en Industrial and Labour Relations per Cornell University (Estats Units). Actualment és experta nacional per Espanya del European Network of Legal Experts in Gender Equality and non-discrimination (órgan assessor de la Comissió Europea en matèria de gènere). Ha sigut magistrada suplent del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana des de 1996 fins a 2015 i professora visitant en varies universitats europeees i nord-americanes (Osgoode Hall Law School -Toronto, Canadá-, Universitat de Mont-real –Canada-, Universitat d'Estocolm –Suecia- i Universitat Catòlica Portuguesa de Porto –Portugal-, entre altres).

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies