càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

  • Càtedra Economia Feminista

La Càtedra d'Economia Feminista (FemEconomiaFeminista) de la Universitat de València (UV) i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana (GV) neix amb el propòsit d'incorporar la perspectiva de gènere en els estudis, anàlisi i aplicació de l'Economia a la Comunitat Valenciana des de l'àmbit universitari a través de la realització de diferents activitats de formació, investigació i difusió.

L'objectiu general de la Càtedra FemEconomiaFeminista és el de propiciar una mirada feminista sobre l'economia, generant pensament crític i sense biaixos de gènere. Es tracta de promocionar i difondre els principis de l'Economia Feminista com a alternativa per orientar l'economia cap a un canvi de model més humà, que tinga cura a la seua població, tenint en compte el treball reproductiu i les cures relacionades amb la sostenibilitat de la vida que encara realitzen majoritàriament les dones. Per a aquesta comesa resulta imprescindible incorporar les relacions de gènere com una variable explicativa rellevant respecte al funcionament esbiaixat i a les desigualtats de la situació econòmica en el món global i específicament a la Comunitat Valenciana.

La finalitat d'aquesta càtedra és realitzar aportacions a l'aplicació de la teoria feminista a l'anàlisi de les relacions de gènere en totes les activitats de generació de béns i serveis necessaris per al progrés i la sostenibilitat de la vida. Així mateix, es tracta de contribuir al disseny i avaluació de les polítiques socioeconòmiques amb perspectiva de gènere i de les imprescindibles estadístiques de gènere.
La Càtedra FemEconomiaFeminista treballarà de manera coordinada amb l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la Universitat de València, articulant sinergies per obrir nous camps de coneixement en l'estudi de les relacions de gènere i la superació de qualsevol tipus de discriminació, posant en valor l'experiència multidisciplinària existent en l'àrea d'estudis feministes, de les dones i de gènere.

Directora: Dra. María Luisa Moltó Carbonell, Catedràtica d'Universitat del Departament de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica de la Universitat de València.
 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies