càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Ignacio Pinazo tindrà com a objectiu la realització d'activitats formatives i publicacions que contribuïsquen al desenvolupament i difusió de l'obra de l'artista Ignacio Pinazo i els orígens de l'art modern a València i a Espanya; promourà la recerca integrada sobre l'obra de Pinazo i els orígens de l'art modern, i treballarà en la formació de personal investigador per a una rigorosa recerca científica. Així mateix, la càtedra difondrà els projectes de recerca i els seus resultats a través de publicacions, organització de conferències i congressos nacionals i internacionals, i crearà una línia de publicacions per a millorar el coneixement de l'obra de l'artista Ignacio Pinazo i l'art valencià del període 1880-1940.

La Càtedra comptarà amb un Consell Directiu constituït per representants de la Universitat i de l'IVAM, i tindrà la seua seu en les instal·lacions de l'Institut Valencià d’Art Modern.

Les activitats de la Càtedra podran finançar-se mitjançant el mecenatge de tercers, encara que l'IVAM es compromet a finançar les activitats objecte del conveni amb una aportació anual de fins a 30.000€. El present conveni entrarà en vigor el dia de la seua signatura i tindrà una durada mínima d'un any, renovable per períodes iguals i per acord tàcit, que es produirà en cas

A l'acte, que ha comptat amb una representació familiar de l'artista –el seu besnét José Ignacio Casar Pinazo i l'esposa d'aquest, Asunción Tena–, han assistit la vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals de la Universitat de València, Silvia Barona, el director de l'àrea econòmic-administrativa de l'IVAM, Juan Carlos Lledó, i el catedràtic d'Història de l'Art Javier Pérez Rojas, un dels impulsors d'aquest conveni i, sens dubte, el major expert en l'obra de l'artista Ignacio Pinazo. També han estat presents, per part del Departament d’Història de l’Art de la Universitat, els professors José Luis Alcaide i Luis Arciniega, director del mateix.

Per la seua banda, Esteban Morcillo ha posat de manifest l'orgull institucional i el reconeixement a tot allò que representa el gran artista que va ser Ignacio Pinazo. “Comptar amb una càtedra institucional que porte el nom d'un dels artistes valencians més reconeguts, posa una vegada més en valor el patrimoni acadèmic que suposa per a la societat valenciana una universitat amb més de 500 anys d'història com és la Universitat de València”.

Exposició en l'IVAM: "Ignacio Pinazo. El fum de l'amor".

Director: Felipe Jerez Moliner i F.Javier Pérez Rojas