University of Valencia logo Logo Cavanilles Institute of Biodiversity and Evolutionary Biology Logo del portal

ESTACION BIOLOGICA - ICBIBE

  • May 12nd, 2023
ESTACION BIOLOGICA

L'Ajuntament, la Generalitat i la Universitat de València acorden la creació de l'Estació Biològica de l’Albufera.

El passat 6 d'abril la Junta de Govern Local va aprovar la signatura d'un conveni singular amb la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i amb la Universitat de València, dirigit a la creació de l'Estació Biològica de l'Albufera, EBA. Este divendres, el Ple del Consell ha autoritzat la Conselleria la signatura del conveni, la qual cosa dona llum verda definitiva a la creació de la nova entitat, que es configura com una iniciativa dedicada a la investigació científica, i que comptarà amb la garantia científica i acadèmica de l'Institut Universitari de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBiBE) de la UV.

L'EBA es constituirà com una estació de camp al parc natural de l’Albufera. La proximitat d'este espai singular protegit a la ciutat i, específicament, a la universitat facilitarà la investigació científica associada al seguiment i millora d'espècies silvestres i hàbitats naturals. Estes activitats estaran associades també amb l'ensenyament universitari, la divulgació del coneixement i l'apreciació de la natura i la biodiversitat.

Els seus objectius són el foment de les investigacions biològiques en el medi natural, la contribució a donar solució als problemes ambientals, i la generació d'eines de gestió i conservació del medi natural, amb els resultats dels estudis realitzats. Així mateix, l'estació biològica es concep com un recurs docent en els estudis universitaris de grau i postgrau, i un element de divulgació, coneixement i sensibilització cap a la societat sobre el medi natural i els seus problemes.

L'Ajuntament i la Conselleria es comprometen a facilitar els espais i les instal·lacions de la seua propietat dins del parc natural per al desenvolupament d'estos objectius. Tal com ha manifestat l'alcalde de València, Joan Ribó, “l'Ajuntament de València, com a propietari de la llacuna i de la Devesa de l'Albufera, vol contribuir al seu coneixement científic, i per això se suma de manera entusiasta a la creació de l'Estació Biològica de l'Albufera, una proposta de la Universitat de València que ara es materialitza a través de l'aprovació d'un conveni entre la Generalitat, l'Ajuntament i la pròpia Universitat”.

 

 

 

Links:

WEB