GeneralitatCIDECSICUV Logo del portal

ANUNCI Cicle de conferències NATURALEZA: NUESTRO ORÍGEN, NUESTRO FUTURO. La Ciencia de los cuatro elementos

  • 1 d’octubre de 2021
Image de la noticia

El cambio climático: un reto y una oportunidad para un futuro sostenible reconciliándonos con nuestro planeta

María José Sanz Sánchez - BC3 Basque Centre for Climate Change

Miércoles 20 de octubre de 2021, a las 19:00

 

Agua: Cómo los contaminantes emergentes afectan a su calidad e implicaciones para la salud medioambiental y humana

Yolanda Picó García - Centro de Investigaciones sobre Desertificación (CIDE, CSIC-UV-GVA)

Miércoles 27 de octubre de 2021, a las 19:00

 

Calidad del aire: retos actuales y futuros en ciencia, tecnología y política ambiental

Xavier Querol Carceller - Instituto de Diagnóstico Ambiental y Estudios del Agua (IDAEA/CSIC)

Miércoles 3 de noviembre de 2021, a las 19:00

 

Fuego: Incendios y biodiversidad

Juli G. Pausas - Centro de Investigaciones sobre Desertificación (CIDE, CSIC-UV-GVA)

Miércoles 10 de noviembre de 2021, a las 19:00

 

Tierra: por qué se desertifican las zonas áridas y qué podemos hacer para evitarlo

Fernando T. Maestre Gil - Universidad de Alicante

Miércoles 17 noviembre de 2021, a las 19:00

 

Els quatre elements de la naturalesa inspiren el Cicle de “Naturaleza: Nuestro origen, nuestro futuro. La Ciencia de los cuatro elementos” entorn de la celebració del 25 aniversari del Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE, CSIC, UV, GVA). Durant aquests 25 anys, el CIDE ha aprofundit en la investigació dels aspectes científics crucials per a entendre l'espai que habitem i del qual depenem, posant el focus en la lluita contra l'amenaça de la desertificació dels ecosistemes mediterranis.

Aigua, aire, foc i terra simbolitzen allò que constitueix en essència la varietat d'ecosistemes, espècies i gens que ens envolta i que formen el nostre capital natural. Capital que representa la nostra assegurança de vida, ens dona aliment, aigua potable, aire net, … en definitiva tota una sèrie de serveis ambientals que satisfan les nostres necessitats vitals actuals i futures.

25 anys després les problemàtiques mediambientals continuen sent qüestions estratègiques, cada vegada de major rellevància, sobre les quals és necessari continuar investigant per a poder donar respostes. A través de les diferents xarrades que componen aquest cicle de conferències volem acostar a la societat aquells aspectes científics que permeten comprendre l'estat actual de les qüestions ambientals més rellevants, i en particular, sobre el risc i impacte potencial de la desertificació i el canvi climàtic sobre els ecosistemes i l'ésser humà.

El cicle tindrà lloc a la Casa de la Ciència, referent de la divulgació científica a la ciutat de València, i està obert a tots aquells que desitgen conéixer què està succeint en l'entorn natural que habitem i del qual depenem.

Cicle de conferències organitzat pel Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE, CSIC-UV-GVA) i la Casa de la Ciència del CSIC a València. Totes les xarrades tindran lloc els dimecres assenyalats a les 19 hores a la Casa de la Ciència (C/ Bailía, 1, València) i seran retransmeses en directe al canal de YouTube: https://www.youtube.com/casadelacienciacsicvalencia. Entrada lliure fins a completar aforament.

 

CIDE Comunicació

Llista d'enllaços: