GeneralitatCIDECSICUV Logo del portal

Investigadors del CIDE i les brigades forestals de la Diputació de València comencen a col·laborar en el marc del projecte REMAS

  • 8 d’abril de 2021
Image de la noticia

Davant la proliferació d'incendis forestals en l'espai Sudoe (diverses regions de diferents països del sud-oest europeu), el projecte REMAS està treballant en un model de risc d'emissions que vincula el carboni contingut en la biomassa aèria, radicular i en el sòl. La quantificació del carboni contingut en l'ecosistema permet conéixer el seu risc d'emissió, així com les zones crítiques de major risc a fi de focalitzar els esforços de prevenció, gestió, extinció i restauració.

En el marc d'aquest projecte, els brigadistes forestals de Divalterra, de la Diputació de València han començat a col·laborar recentment amb els investigadors del Departament de Qualitat Ambiental i Sòls del Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE, CSIC-UV-GVA), liderats per la investigadora del CIDE Eugenia Gimeno.

Aquesta col·laboració s'ha iniciat amb les actuacions en la zona experimental situada a Andilla (València), on s'estan realitzant tractaments selectius per a incrementar les reserves de carboni en l'ecosistema després d'un incendi forestal.

En el següent enllaç Eugenia Gimeno explica en més detalle aquesta investigació, en el marc de les actuacions en l'àrea pilot en la Navezuela (Andilla, València):

https://youtu.be/jsIXK82o6B0

Més informació d'aquestes actuacions en:

https://www.divalterra.es/va/actualitat/las-brigadas-forestales-de-divalterra-colaboran-con-un-proyecto-europeo-para-prevenir-emisiones-de-gases-de-efecto-invernadero.

 

REMAS està cofinançat pel Programa Interreg Sudoe a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i coordinat per l'Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana (AMUFOR). El projecte compta amb la participació com a socis de la Universitat Politècnica de València (UPV-ITACA), la Universitat de València (UV-CIDE), la Diputació de València (DIVAL), l'Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA), el Municipi de Loulé (CML), l'Institut Superior de Agronomia ISA), i la Bordeaux Sciences Agro – École National Supérieure des Sciences Agronomiques de Bordeaux.

 

CIDE Comunicació