UVCulturaUV Logo del portal

LES CORPS INCORRUPTIBLES,
Emilie Hallard

 

 

 

 

 

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES [+]

 

2023 i els nostres cossos continuen sent polítics

 

El segle XXI continua arrossegant els mateixos cànons de bellesa del segle passat, els d'aquesta dona jove, blanca, prima, etèria i heterosexual. La bellesa, el primer actiu comercial de la dona, un passaport per a un matrimoni feliç, l'èxit professional i el reconeixement social. El bombardeig d'imatges infinitament photoshopades a les quals avui estem exposats aliena les dones i els homes amb una cerca constant d'un ideal de bellesa inassequible, que només condueix a la frustració i a l'odi a si mateixos. Una població cega, famolenca per les seues dietes, que es torna terriblement manipulable i obedient.

Rebutjar la norma és triar, tant des de la vulnerabilitat com des de l'entusiasme, ser incorruptible, fidel a un mateix, honest, punk enfront d'un sistema capitalista que genera fills monstruosos d'uniformitat i consumisme, tot això des del mateix motle patriarcal postcolonial.

Haver rebutjat la norma, estimat i desitjat cossos de totes les edats, talles, gèneres i colors ha sigut desconstruir els estàndards de bellesa, començar una cerca d'honestedat, empoderament, acceptació i confiança en mi mateixa, recaptar les paraules dels meus companys i mirar-los amb tendresa.

Els cossos incorruptibles són una celebració de la diversitat, la improbabilitat, l'ambigüitat, allò que és androgin i no-binari.

Les corps incorruptibles és una declaració d'amor feminista, queer i antiracista.

 

Émilie Hallard

 

Émilie Hallard, nascuda en 1979 a França, viu i treballa a Barcelona, ​​Espanya.

El seu treball inicialment va prendre la forma d'un diari, on va abordar temes com la vida nocturna i les relacions, abans d'evolucionar cap a l’artivisme. Els seus interessos ara se centren en el retrat, el transfeminisme antiracista, els estudis de gènere i les representacions corporals.

Al llarg dels anys, Émilie ha estat involucrada en reconeguts festivals i institucions de fotografia com Rencontres d'Arles i Galerie Michèle Chomette a París, i ha treballat amb el fotògraf Antoine d'Agata (França).

La passió d’Émilie per la fotografia es pot veure en Maria Inc, un projecte curatorial i editorial que ajuda els artistes a publicar el seu primer fotollibre i a rebre visibilitat internacional. Va ser cofundadora del festival d'art visual i fotografia Caja de Luz (Espanya) i Le PhotobookFest (França). Durant els darrers anys, Émilie ha sigut membre del jurat del Festival de Fotografia de la Nuu (Espanya), així com membre del panel en conferències de fotografia a Bèlgica, França i Espanya.

Émilie col·labora regularment amb l'artista visual Lizette Nin durant tot l'any en “El retrato y la ética”, un taller interactiu sobre l'ètica en la fotografia. Amb la seua obra exposada a Bèlgica, Espanya, França, Myanmar, Suècia, Suïssa i Tunísia, l'exposició individual d’Émilie, amb el suport de l'Institut français, farà una gira per Espanya fins al setembre de 2023. Ha participat en una exposició col·lectiva al MACBA (Museu d'Art Modern de Barcelona).

 

 

EMILIE HALLARD – Photography

 

Visites concertades per a grups:

voluntariat.cultural@uv.es

96 3531076

www.uv.es/cultura

 

GALERIA D'IMATGES