UVCulturaUV Logo del portal

ART PÚBLIC / UNIVERSITAT PÚBLICA
XXII MOSTRA D'ART PÚBLIC

 

La Mostra art públic / universitat pública és una iniciativa de pràctica artística inclosa en el programa de Benvinguda i pensada per a un espai públic com és el campus universitari de Burjassot, amb l’objectiu de posar en contacte la comunitat universitària amb el seu entorn mitjançant les obres que sis artistes han projectat específicament per a aquest campus. Cal remarcar que les intervencions han comptat amb el suport de serveis i personal del campus per poder dur-les endavant.
 
Amb cada edició, el diàleg entre art i ciència es fa més palès i evidencia la simbiosi d’aquest binomi gràcies a la col·laboració de diferents serveis i departaments del campus de Burjassot que han intercanviat coneixements i experiències amb els autors de les obres. Aquest és el cas de l’obra presentada per Raquel Díaz de Cerio, que ha tingut el suport del personal del Museu d’Història Natural de la Universitat on estarà ubicada; d’Äther Studio (Audrey Lingstuyl i Michael Urrea), que ha comptat amb l’assessorament del Departament d’Astronomia i Astrofísica, de l’Observatori Astronòmic i del Laboratori de Processament d’imatges LPL, i d’Anja Krakowski, que ha treballat conjuntament amb la Facultat de Biologia. En la resta d’obres es manifesten igualment les aplicacions derivades del camp científic mitjançant la combinació d’arquitectura i biologia en la impressió 3D, en el cas de Salva Serrano; la programació informàtica del col·lectiu M.I.D.A.S. (Iván Albalate i David Trujillo), i l’aplicació d’estudis socials de la Universitat de Rajava, Síria, en el cas de Valentina Lapolla.
 
Les sis obres que integren aquesta exposició, organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Esport, han estat seleccionades per un jurat integrat per Pepa L. Poquet, artista visual i professora del Departament de Pintura de la Universitat Politècnica de València; Maite Ibáñez, tècnica de gestió cultural de la Universitat de València, i Alba Braza, comissària de Mostra i tècnica de Culturama.
 
Com a novetat, enguany hi ha un grup de vint estudiants col·laboradors de la Universitat que participaran activament en la Mostra. Tutoritzats per Alba Braza, rebran unes píndoles de formació que els ajudaran a connectar i a entendre millor les instal·lacions artístiques i poder transmetre als seus companys allò que estan veient.
 
La XXII edició de la Mostra art públic / universitat pública es planteja novament com una proposta que abasta temàtiques de la cultura i l’art contemporani com ara la igualtat de gènere i l’accés de les dones a les carreres científiques, la generació de noves lectures postcolonialistes sobre la identitat o la preocupació pel medi ambient i la sostenibilitat.
 
 
 
 
 
Estudiants de la Universitat de València i participants d'aquesta edició d'Art Públic
 
 
 
 
 
Les obres, que s’exhibiran al campus de Burjassot fins el 31 d’octubre, són les següents:
 

Salva Serrano

Herbes algorítmiques, 2019

Fusta de faig i impressió 3D

Mesures variables

 

Valentina Lapolla

YPJ - Jineology, 2018-19

Ferro, leds i circuit electrònic

3 peces de 200 x 2,5 x 0,4 cm

 

M.I.D.A.S. (Iván Albalate i David Trujillo)

My Identity Disclosed Art Space , 2019

Software art en màquina Arcade generat amb Python + Pygame

171 x 62 x 61 cm

 

Raquel Planas Díaz de Cerio

Ety/ento – mology, 2019

7 peces de 23 x 30 x 6 cm

 

Anja Krakowski

Artefacte (Beyound us), 2019

Miceli i acer

180 x 90 x 40 cm

 

Äther Studio (Audrey Lingstuyl i Michael Urrea)

Oscuridad visible, 2019

Impressió en PVC i vinil retallat

Mesures variables