UVCulturaUV Logo del portal

DORIAN WOOD EN CONCIERTO

 

 

 

Amb motiu de l’exposició Cossos sense patró. Fotografies de Sebastian Freire, organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, que s’inaugurarà el pròxim 28 de  setembre al Centre Cultural La Nau, el Servei de Cultura Universitària presenta en concert  l’artista Dorian Wood (Los Angeles, 1975), que, sens dubte, inundarà l’antic claustre universitari  de la Nau amb la força emocional dels seus treballs i accions.


Dorian Wood és una artista multidisciplinària i imprevisible, autodeterminada de gènere fluid femme, que fa de cada concert una performance singular i emocional. L’energia i la transgressió del seus projectes desafien tot ordre establert, tot sistema. La seua pràctica artística, profundamen ideològica i compromesa amb les desigualtats i els drets del col·lectiu LGTBIQ+ i de les dones, així com de la representació llatina o el body positive, fan d’ella una de les artistes amb més magnetisme de l’escena actual.

 

 

©Gonzo Bojorquez


Els seus treballs s’han presentat en institucions internacionals, que inclouen The Broad (Los Angeles), Cooper-Hewitt, Smithsonian Design Museum (Nova York), Northwestern University (Chicago), Kampnagel (Hamburg), Museu Nacional del Prado (Madrid), l’Ajuntament de Madrid, i e Teatro de la Ciudad Esperanza Iris (Ciutat de Mèxic). Del 2019 al 2020, Wood va completar diverse gires reeixides amb el seu homenatge orquestral a Chavela Vargas, XAVELA LUX AETERNA. La trajectòria de Wood ha sigut reconeguda amb els premis de NALAC Fund for the Arts (2023), Creative Capital (2020) i Art Matters Foundation (2020). Ha llançat més d’una dotzena d’enregistraments incloent-hi els discos recents You are clearly in perversion (2023, Astral Editions), en col·laboració amb Thor Harris; i Excesiva (Dragon’s Eye Recordings, 2023).

 

L’exposició Cossos sense patró. Fotografies de Sebastian Freire s’inaugurarà el 28 de setembre a les 20.00 hores. El concert de Dorian Wood tindrà lloc a continuació de l’acte inaugural: el 28 de setembre a les 21.00 hores. Dorian Wood estarà acompanyada pel violoncel·lista Adrian Cortés.