UVCulturaUV Logo del portal

THE ART OF RESISTANCE #UKRAINE | ART ALS CAMPUS - 3ª EDICIÓ

CULTURA ALS CAMPUS

 

 

INAUGURACIÓ 18 DE MAIG A LES 12H

 

“L'Art de Resistència” és una exposició dels artistes ucraïnesos sobre les reaccions enfront de la guerra. Mostra obres que fixen unes experiències difícils fins a l'inenarrable, però també incalculables. El seu valor va més enllà del poder terapèutic de l'art que ajuda a travessar el trauma, a viure amb el dolor i, malgrat tot, a avançar.

 

Quan va començar la guerra, la comunitat artística, com moltes altres, es va sentir perduda i feble contra l'agressió russa i la violència inhumana. A vegades fins i tot semblava que l'art ja no era necessari, que havia perdut el seu poder, i en aqueix moment només importava la força de les armes. Però, quan vam tornar a les nostres tasques habituals, ens vam adonar que aquesta intensa lluita aquesta tenint lloc en el territori de la cultura, perquè l'art és també un arma poderosa.

 

Amb el nostre treball, la nostra veu i els nostres esforços estem tractant de resistir als invasors i acostar la nostra victòria. L'exèrcit ucraïnés està combatent l'agressió en el front militar. La comunitat artística està resistint la invasió racista en el front cultural. Al mateix temps, el resultat d'aquesta guerra és l'acostament de Ucraïna a Europa, i viceversa.

 

La present exposició “L'Art de Resistència“ a la Universitat de València dona testimoniatge d'aquesta nova proximitat i solidaritat. Els seus participants són artistes que treballin en diferents mitjans i provenen de diferents ciutats d'Ucraïna. No obstant això, estan units per un desig comú de victòria i per la fe en ella.