UVCulturaUV Logo del portal

DEFENSORS. EL TESTIMONI OBSTINAT.
30 Històries d’activistes pels drets humans. Sofía Moro

 

 

 

 

 


 

 

 

Amnistia Internacional a Espanya ha organitzat una exposició fotogràfica sobre la figura dels DEFENSORS I DEFENSORES DE DRETS HUMANS que, 60 anys després del naixement de la Declaració Universal, continuen lluitant durament a molts països a favor de la dignitat de les persones.


La fotògrafa Sofía Moro, després de passar pel Brooks Institute of Photography, va tornar el 1993 a Espanya i va començar a treballar a l’agència Cover. Des del 2000 treballa com a fotògrafa freelance. El seu darrer llibre, Ellos y nosotros (2006), sobre els protagonistes de la Guerra Civil, ha estat publicat per l’editorial Blume. La col·laboració amb Amnistia Internacional es remunta a l’any 2005.

 

 

 

 

 

 

 


A través de 35 retrats fotogràfics de gran format registrats per Sofía Moro, aquesta exposició vol retre homenatge a aquestes persones que són la veritable cara dels drets humans. Cada retrat, s’acompanya d’un breu perfil humà del defensor o defensora, que pretén acostar al públic l’essència de la seua història de lluita i el seu compromís amb les persones.


L’exposició es completa amb una publicació que inclou tots els retrats i els corresponents perfils humans, a més d’una breu introducció i un pròleg signat per la secretària general d’Amnistia Internacional, Irene Khan.