The Show Must Go On és un viatge expositu per la història del VIH i un passeig pels carrers de València, escenari del compromís i dels 35 anys d'activisme del primer col·lectiu de persones afectades a la Comunitat Valenciana: el Comitè Ciutadà Antisida (ComitéVLC).
A través d'obres d’artistes i col·lectius de recorregut nacional i internacional, de fotografies, cartells, documents, notícies, cançons, objectes i testimonis, aquesta exposició traça el mapa d'un relat que no sols abasta avanços mèdics i conquestes socials, sinó també la resistència col·lectiva i la construcció d'una comunitat diversa i organitzada que es nega a rendir-se. The Show Must Go On tracta de recordar que, encara que avui la medicació converteix el VIH en una infecció crònica, asimptomàtica i controlada, continua havent-hi una infinitat de desafiaments polítics i col·lectius.
Nascut el 1989 de la urgència i la valentia de les persones més vulnerabilitzades pel VIH i les seues famílies —usuàries de drogues, persones privades i ex-privades de llibertat, treballadores sexuals i dissidents identitàries i sexuals— el ComitéVLC va emergir com un far de suport mutu de les qui intentaven, principalment, continuar vivint. En un temps en què la desinformació i la por a la sida eren les ombres que assetjaven la població amb el VIH, la seua història és la història d'aquelles persones que, al marge de la societat, van saber organitzar-se, cuidar-se i resistir construint ponts de solidaritat i un fort teixit social i comunitari.
Al llarg d'aquestes quatre dècades, l'activisme del ComitéVLC i del moviment VIH a Espanya i al món ha sabut transformar-se i adaptar-se al ritme de les necessitats i els desafiaments de cada època. Des dels vuitanta, marcats pel dolor i la desesperació, fins a l'actualitat, en què la ciència ofereix certeses que abans eren impensables —com la realitat que el VIH, sota tractament, és indetectable i intransmissible—, la tasca ha sigut constant. Durant tots aquests anys, si alguna cosa ha romàs i ha travessat l'esperit reivindicatiu dels moviments antisida ha sigut l'expressió artística i cultural com a eines fonamentals de visibilitat i l'aportació d'infinitat d'artistes, músics, il·lustradores i dissenyadors com a motors de canvi per a la consecució de drets, la prevenció, l'empatia i la comprensió en la societat.
En l'actualitat, cada dia es diagnostica un nou cas de VIH a la Comunitat Valenciana, principalment en homes que tenen sexe amb altres homes, malgrat que, a escala global, les dones continuen sent el grup més afectat i vulnerabilitzat. En quatre dècades no s'ha desenvolupat una cura per a aquest virus ni tampoc una vacuna preventiva eficaç. L'estigma és la principal causa de diagnòstic tardà, problemes de salut mental, desocupació i aïllament. Hi ha països on la medicació no arriba i en llocs on és accessible, com a l’Estat espanyol, la població VIH està envellint de maneres particulars: moltes persones, amb qualitat de vida, i moltes altres, amb les seqüeles d'una llarga trajectòria amb la infecció.
Aquest projecte expositiu ret homenatge als qui ja no es troben entre nosaltres, als qui van alçar la veu en moments de silenci i a les persones que, dia a dia, continuen treballant incansablement per un món sense estigmes. Perquè, com suggereix el títol d'aquesta exposició, l’esforç col·lectiu per la dignitat, la convivència, la igualtat i la vida han de persistir. I per posar fi al VIH, l'espectacle ha de continuar.