Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

ÈXIT DE L'EQUIP ESPAÑOL EN L'OLIMPÍADA INTERNACIONAL DE BIOLOGIA AMB DOS REPRESENTANTS DE LA COMUNITAT VALENCIANA

  • 13 de juliol de 2023
D'esquerra a dreta: Javier Fernández-Portal Díaz del Riu (Delegació de Madrid), Sergio García Canes, Hugo Pérez Salas, Carlos Albuixec Bonet, Luis Sánchez García i Raquel Ortells Bañeres (Delegació de la Comunitat Valenciana).

La 34 edició de l'Olimpíada Internacional de Biologia (IBO) va tindre lloc a la ciutat d'Al Ain, als Emirats Àrabs Units del 2 a l'11 de Juliol de 2023, amb 1000 participants incloent estudiants i delegats pertanyents a més de 80 països.

La delegació espanyola comptava amb els quatre estudiants que van obtindre les qualificacions més altes de l'Olimpíada Nacional celebrada enguany a la Universitat Autònoma de Barcelona.

El nivell de coneixement i competències de l'Olimpíada Internacional és molt exigent. Malgrat l'alta dificultat de les 2 proves teòriques i les 4 proves pràctiques, el nostre equip va tornar a casa amb dues medalles de bronze i un esment especial. Els quatre estudiants són Hugo Pérez Salas, de Lleó, Sergio García Canes, d'Alacant (esment especial), Luis Sánchez García, de Salamanca (medalla de bronze) i Carlos Albuixec Bonet, del Port de Sagunt, València (medalla de bronze). La cerimònia de lliurament de medalles va poder seguir-se en directe via streaming i va ser tremendament emocionant per a les famílies, que la van seguir amb entusiasme des de les seues cases.

Van acompanyar als nostres estudiants dos membres de la junta directiva de l'Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB), Sr. Javier Fernández-Portal Díaz del Rio (Delegació de Madrid), professor de Batxillerat en el Col·legi Retamar i Dra. Raquel Ortells Bañeres (Delegació de la Comunitat Valenciana), professora titular d'Ecologia en la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València. Ells, al costat de tots els delegats de l'Olimpíada Nacional els desitgen tots els èxits en la seua carrera que recent comença. Per la seua part, la Comissió organitzadora de la Olimpíada de Biologia - Fase Autonòmica de la Comunitat Valenciana, que van ajudar a Carlos i Sergio a preparar-se per a la Fase Nacional, no poden sentir-se més orgullosos d'aquests estudiants, que segur en el brillant futur que els espera, aportaran grans contribucions a la societat i més alegries a les seues famílies.

Els desitgem a tots quatre un futur ple de grans moments com els que acaben de viure.

Més informació en la pàgina oficial de la 34th International Biology Olympiad (https://ibo2023.ae/) i en Instagram @Mastermind_ae