Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

OBERTA LA INSCRIPCIÓ PER AL MATINAL DE BIOMEMBRANES 2022 “Cinquantenari del Model del Mosaic Fluid”

  • 11 d’octubre de 2022
Image de la noticia

L’Auditori Joan Plaza del Jardí Botànic de la Universitat de València (UV) acollirà el dissabte 19 de novembre de 2022, entre les 9.00 i les 14.00 hores, la Matinal de Biomembranes, que tracta sobre el Model de Mosaic Fluid que celebra el cinquantenari del seu descobriment. L’acte, organitzat per la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València, està dividit en quatre conferències i un debat final.

La inscripció estarà oberta fins el 4 de novembre de 2022 i es pot realitzar açí

La Matinal comptarà amb la participació de:

  • Rosa Fuster, realitzarà la ponència “Què saben els nostres alumnes de la membrana plasmàtica?”, és llicenciada en biologia per la Universitat de València, amb una experiència de més de dues dècades en l’ensenyament en cursos d’educació secundària obligatòria i batxillerat. A més, ha participat en el Programa Erasmus i ha coordinat la Secció Europea del centre (2005-2012), encetant la metodologia CLIL (AICLE). Coordinadora el grup de treball cooperatiu al seu institut, està interessada en la didàctica de les Ciències.
  • Félix Goñi, realitzarà la ponència “Les membranes, fa cinquanta anys i avui”, ha estat professor de Bioquímica a la Universitat del País Basc (UPV/EHU) des de 1984. El seu interès de recerca de tota la vida ha estat les interaccions moleculars en biomembranes. Es va doctorar per la Universitat de Navarra a Espanya i va treballar com a becari postdoctoral al Royal Free Hospital de Londres. El professor Goñi va fundar (1999) i va exercir com a director de la Unitat de Biofísica (actualment Institut Biofisika) del 2002 al 2015. Ha rebut nombrosos honors i premis, entre els quals el Premi Luis F. Leloir del Govern Argentí (2017), doctor honoris causa de la Universitat de Bordeus (2016), Comandant de l'Ordre d'Alfons X El Sabio (2014), Premi Avanti-EBSALipid, Acadèmic de Jakiunde (2007), Premi Euskadi d'Investigació (2002).
  • Ismael Mingarro, realitzarà la ponència “Més enllà dels lípids”, és catedràtic del departament de Bioquímica i Biologia Molecular a la Universitat de València i dirigeix el grup de Proteïnes de Membrana a l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina (UV). Ha realitzat estudis postdoctorals al Torrey Pinnes Institute for Molecular Studies (San Diego, 1994) i a la Universitat d’Estocolm (1995-97); a més ha sigut professor convidat a la Texas A&M University (2009) i a la University of California San Francisco (2022). Ha dirigit nombrosos projectes de recerca i tesis doctorals. Recentment ha rebut el Premi Manuel Rico - Bruker de la Sociedad Biofísica España (2022). A més de la investigació bàsica, es dedica a la transferència de coneixement i a la divulgació científica.
  • Maria Queralt-Martín, realitzarà la última ponència de la jornada “De l’estructura a la funció de les proteïnes de membrana”, es investigadora postdoctoral Juan de la Cierva-Incoporación en el departament de Física de la Universitat Jaume I de Castelló on forma part del grup d’investigació en Biofísica. Va defendre la seua tesi sobre el transport iònic en proteïnes de membrana al 2014 i posteriorment va realitzar estudis postdoctorals als National Institutes of Health (Washington D.C., 2016-2019) on va estudiar la funció d’una proteïna mitocondrial involucrada en malalties neurodegeneratives. Actualment la seua investigació es centra en la caracterització de proteïnes que formen canals a les membranes biològiques, com poden ser la proteïna E del SARS-CoV-2, combinat amb l’estudi dels fonaments del transport iònic en la nanoescala.

La Matinal compta amb el suport de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat i Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa de la Universitat de València (UV), Unitat de Cultura Científica i la Innovació (UV), Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT), Ministeri de Ciència i Innovació,  Institut de Biotecnologia i Biomedicina (UV), Facultat de Ciències Biològiques (UV), Jardí Botànic (UV), Publicacions de la UV, Revista Mètode, Societat Catalana de Biologia i Institut d’Estudis Catalans. 

Més informació: https://ir.uv.es/delegacio/MatinalBiomembranes