University of Valencia logo Logo Delegation for University Integration Logo del portal

L'EDICIÓ XXI DE L'OLIMPÍADA DE BIOLOGIA REUNEIX UN TOTAL DE 479 ESTUDIANTS A LA COMUNITAT VALENCIANA

  • February 16th, 2024
Image de la noticia

Un total de 234 estudiants de Biologia de segon de batxillerat de 61 centres públics i privats de la província de València participen aquest divendres, 16 de febrer, en l'examen de la XX Edició de l'Olimpíada de Biologia - Fase Autonòmica -, organitzada per la Facultat de Ciències Biològiques i per la Delegació per a la Incorporació a la Universitat.

La prova, que es realitza simultàniament a Alacant amb 128 participants, a Castelló amb 117 participants i a València amb 234 participants, reunirà un total de 479 estudiants (70% xiques i 30% xics) de la Comunitat Valenciana.

A València, l'alumnat participant està convocat a les 16.00 hores en l'Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València. L'examen serà anònim i consistirà en una prova sobre els continguts del programa de l'assignatura de Biologia i Geologia de 4t ESO i 1r de batxillerat, referit als continguts de Biologia (exclosos els continguts de geologia) i al programa de l'assignatura de Biologia de 2n de batxillerat que figura en el Decret 102/2008 d'11 de juliol de 2008. DOC 5806 (excloent "Microbiologia i Immunologia. Aplicacions").

Els 10 estudiants guanyadors obtindran una ajuda a l'estudi de 1.000 € que es farà efectiva únicament en el cas que la persona guanyadora es matricule en el primer curs, en una titulació en un centre propi de la Universitat de València.

L'alumnat que resulte guanyador de l'Olimpíada de Biologia de la Comunitat Valenciana participarà en la XIX FASE NACIONAL que, enguany, es realitzarà en la Universitat de València, del 17 al 21 d’abril de 2024.

Del total de participants en la Fase Nacional, se seleccionaran els vuit millors classificats que representaran a Espanya en les fases internacionals de 2024. Aquests estudiants rebran durant una setmana una preparació específica, teòrica i pràctica, per a participar en les fases internacionals.

Els quatre primers classificats representaran a Espanya en la XXXV Olimpíada Internacional de Biologia (IBO 2024), que se celebrarà a Kazakhstan del 7 al 14 de juliol.

Els quatre segons classificats representaran a Espanya en la XVII Olimpíada Iberoamericana de Biologia, que es realitzarà el mes de setembre a Cuba.

Les Olimpíades de Biologia 2024 compten amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana i de l'Associació Olimpíada Espanyola de Biologia.

 

Més informació: https://ir.uv.es/delegacio/OlimpBio/Bases

Twitter @Obiologiaval

Instagram @olimpiadabiologiavalencia