Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Enginyeria Química Logo del portal

Lectura de la Tesi Doctoral “Microalgae-bacteri consortia for urban wastewater treatment” de Stéphanie Aparicio Antón

  • 6 de març de 2022
Image de la noticia

Stéphanie Aparicio Antón, estudiant del Programa de Doctorat en Enginyeria Química, Ambiental i de Processos, va defensar la seua tesi doctoral el passat 28 de febrer.

La tesi doctoral titulada “Microalgae-bacteri consortia for urban wastewater treatment” ha sigut dirigida pels professors Aurora Seco Torrecillas i Luis Borrás Falomir, i realitzada en el grup d'investigació Calagua Unitat Mixta UV-UPV, adscrit al Departament d'Enginyeria Química.

En la present tesi, Stéphanie Aparicio ha estudiat els consorcis de microalgues i bacteris com una opció idònia en el marc de les tecnologies sostenibles per al tractament d'aigües residuals. En el desenvolupament de la tesi s'ha demostrat que l'eficiència de depuració del sistema pot controlar-se a través de paràmetres operacionals com són, el temps de retenció hidràulic i la càrrega orgànica.

Així mateix, també s'ha identificat que les principals interaccions ecològiques que limiten l'eficiència de depuració són, les relacions competitives i d’amensalisme. Els bacteris nitrificants competeixen pel nitrogen amb les microalgues, mentre que l'acumulació de nitrit inhibeix la fotosíntesi algal.

D'altra banda, es va elaborar un model matemàtic que integra els principals processos biològics associats a les microalgues, bacteris heteròtrofs i bacteris nitrificants, juntament amb els processos de stripping i precipitació química. El model és capaç de representar les dades experimentals obtingudes en una planta pilot outdoor de fotobioreactors, a més de simular possibles escenaris i estratègies de control que reduïsquen les interaccions competitives i d’amensalisme, i amb això augmentar l'eficiència de depuració del sistema basat en consorcis microalgues i bacteris.

Imatges: