Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Enginyeria Química Logo del portal

SUSTAGRI DESENVOLUPA UN ESDEVENIMENT MULTIPLICADOR EN CANAL DE NAVARRÉS PER MOSTRAR LES SEVES PLATAFORMES DE FORMACIÓ EN SOSTENIBILITAT I COMERÇ ONLINE PER AL SECTOR FORESTAL

  • 7 de març de 2024
SUSTAGRI DESENVOLUPA UN ESDEVENIMENT MULTIPLICADOR EN CANAL DE NAVARRÉS PER MOSTRAR LES SEVES PLATAFORMES DE FORMACIÓ EN SOSTENIBILITAT I COMERÇ ONLINE PER AL SECTOR FORESTAL

El projecte Erasmus+ “SUSTAGRI 4.0: Digital Marketing to promote sustainability in the Agrifood sector” , ha desenvolupat una sèrie d' eines per al suport a la formació de professionals del sector agroindustrial i d'estudiants de cicles formatius a les branques agrícola, forestal o ramadera. En particular, ha realitzat un curs on-line de formació amb especial focus en competències de digitalització, emprenedoria i sostenibilitat. A més, ha dut a terme una plataforma de comerç en línia per poder desenvolupar pràctiques de creació de comerços digitals per a la promoció del mercat de proximitat.

El proper 22 de març tindrà lloc un Esdeveniment Multiplicador a l'IES La Canal de Navarrés, obert i gratuït, orientat als cicles formatius d' Aprofitament i Conservació del Medi Natural i Gestió Forestal i del Medi Natural, en què els assistents tindran l'oportunitat de conèixer de primera mà aquestes eines.

Amb tot, en aquest projecte s'aborden les necessitats de formació del sector agroalimentari en termes de sostenibilitat, digitalització i emprenedoria, amb orientació cap a les branques formatives de formació professional al sector agrari i afins. D'aquesta manera es respon a les iniciatives de co-creació d' un programa formatiu gratuït per cobrir les necessitats de competències digitals i d'emprenedoria al sector agroalimentari , principalment als punts de producció i venda de la cadena de valor, amb l'objectiu de incrementar la sostenibilitat al sector i reduir la bretxa digital. Aquest programa està destinat tant a professionals en actiu com a estudiants i formadors de grau mitjà i superior en formació professional, en sectors agrícoles, ramaders, pesquers, forestals, jardineria, mercats locals, ecoturisme o afins .

Aquesta formació té un impacte directe sobre la millora de competències professionalitzants, tant en termes d'intensificació ( upskilling ) com reciclatge ( reskilling ), en línia amb el paradigma de l'Aprenentatge per a tota la vida ( Life-long learning ), en què la Universitat destaca com a agent facilitador d'experiències d'aprenentatge.

SUSTAGRI està finançat per la Comissió Europea sota la referència 2021-2-IE01-KA220-VET- 000049494, en el marc del Programa d'Associacions Estratègiques per a la Innovació Docent al Sector de la Formació Professional.

Aquest projecte està participat per la Universitat de València a través del Grup d'Innovació Docent en Enginyeria Química i Medi Ambient, del Departament d'Enginyeria Química de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València. Forma part d'un consorci liderat per una entitat irlandesa de formació en emprenedoria –F6S-, un institut de desenvolupament agrari grec –iAgroCert– , i dues entitats italianes de formació especialitzada en digitalització i comerç on-line – MVNGO i Quality Culture-.
Accions com aquest projecte reforcen l' esperit de la Universitat de València com a motor de la transició sostenible de la nostra societat i posa de manifest el paper de transferència del coneixement a altres sectors de l'educació. De la mateixa manera, se segueix nodrint l'ecosistema valencià d'oportunitats de formació, reflexió i col·laboració enl'àmbit de la sostenibilitat, en línia amb l'esperit de la distinció de la Ciutat de València com a European Green Capital 2024 , atorgat per la Comissió Europea.

Podeu seguir les novetats i publicacions del projecte a: