Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filologia Anglesa i Alemanya Logo del portal

Educar en temps difícils. L'Educació per al Desenvolupament Sostenible com a eina de canvi social.

  • 11 de desembre de 2017
Image de la noticia

Des del Departament de Filologia Anglesa i Alemanya en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, i del Vicerectorat de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa de la Universitat de València, tenim el plaure de convidar-vos a una jornada de reflexió gratuïta titulada:

“EDUCAR EN TEMPS DIFÍCILS:

l'Educació per al Desenvolupament Sostenible com a eina de canvi social”.

El desenvolupament sostenible, com un dels grans desafiaments del nostre temps, és un concepte inclusiu que s'aplica a tots els països del món; és a dir, tant per als països del nord com per als de l'hemisferi sud. És fonamental per a tots realitzar esforços cap a la configuració humana del món a través de la globalització. A més d'açò, aquest concepte es torna cada vegada més part dels processos educatius en el sistema d'educació, on es construeix i es fixa una gran part de la nostra capacitat per a reflectir les nostres necessitats. Més enllà de l'educació de la política ambiental, l'Educació per al Desenvolupament Sostenible també requereix noves perspectives culturals, socials i econòmics. 

En totes les regions es va acordar que la implementació dels objectius i estratègies d'Educació per al Desenvolupament Sostenible és principalment un haver de de l'estat i ha de ser dut a terme per les institucions. Les barreres són particularment conflictes socials i econòmics, baixa participació cívica i falta de finançament i personal. Com a temes principals per a l'Educació per al Desenvolupament Sostenible es consideren especialment l'educació ambiental, l'educació cívica i l'aprenentatge global.


La jornada tindrà d'una banda un vessant teòric on el Catedràtic de Política Didàctica, el Dr. Andreas Otto Brunold de la Universitat d'Augsburg (Alemanya) ens parlarà sobre la importància de formar-se en Educació per al Desenvolupament Sostenible. I després d'un descans, la jornada tindrà un vessant més pràctic a través d'una taula redona, on diferents entitats descriuran com treballen en el seu moment a dia l'Educació per al Desenvolupament Sostenible en les escoles.


Es durà a terme dijous que ve, 14 de desembre de 10:30 a 14:00 en el Saló de Graus Enric Valor, en la primera planta de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Llista d'enllaços: