Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filologia Espanyola Logo del portal

ACTIVITATS DEL GRUP

ELIT-PAC «Escriptures Literàries: Patrimoni i Actualitat» (GIUV2013-064) porta avant iniciatives de transferència científica i resultats d'investigació a través de diferents línies de treball.

D'una banda organitza de manera regular congressos i seminaris relacionats amb les temàtiques d'investigació de l'equip. En els últims anys destaquen:

-              Congrés Internacional «Lope de Vega i el teatre clàssic espanyol: Noves estratègies de coneixement en Humanitats» (València, 2-5 de maig de 2012)

-              Congrés Internacional «Horitzó(s) literari(s): l'obra i el seu entorn» (València, 22-24 de maig de 2013)

-              Col·loqui Internacional «Identitats Inestables. Avatars i evolucions de la subjectivitat en les narratives ibèriques actuals», organitzat per la Université de Paris-Sorbonne i la Universitat de València, (València, 13-14 novembre de 2014).

-              Congrés Internacional «Còmic i compromís social» (València, 18-20 de novembre de 2015)

-              Congrés Internacional «Entresigles: Literatura i Història, Cultura i Societat» (València, 19-21 d'octubre de 2016)

-              Seminari Internacional «Transferències de Memòria, Posmemoria, Memòria Contemporània», organitzat pel Departament d'Història Contemporània- Departament de Filologia Espanyola – Grup Prometeu (València,  16-17 d'octubre de 2017).

-              Congrés Internacional «L'univers de Rafael Chirbes», organitzat per la Fundació Rafael Chirbes, la Universitat de València i la Generalitat Valenciana (València i Dénia, 9-12 de maig de 2018).

 

Així mateix desenvolupa activitats dirigides a la transferència de resultats d'investigació amb particular atenció a l'àmbit de la didàctica patrimonial. En aquesta línia, alguns membres de l'equip ELIT-PAC han format part del projecte d'innovació Innovació educativa Te@doc, que ha sigut finançat en successives convocatòries pel Vicerectorat de Cultura, Igualtat i Planificació de la Universitat de València en el marc dels Projectes DocenTIC, i que ha donat lloc, entre altres, a l'edició crítica digital multimèdia de La traïció en l'amistat, de María de Zayas. Edició que ha sigut ressenyada per Daniel Fernández Rodríguez en l'Anuari de *Lope de Vega, 23 (2017), pàg. 631-638.

 

D'altra banda, el grup ELIT-PAC va posar en marxa en 2016 la revista Diablotexto Digital, que pretén oferir un espai de debat crític per a l'estudi del camp literari des de diversos fronts d'anàlisis: la teoria, la crítica i la pràctica literàries, la sociologia i la història cultural.

Per a obtindre informació actualitzada sobre les publicacions i altres activitats derivades dels projectes d'investigació que desenvolupa el grup ELIT-PAC, vegen-se:

TC/12R

DICAT

LÈXIC

VLC-MCI

http://aubproyecto.uv.es/