Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filologia Francesa i Italiana Logo del portal

.
.
.
.

Trobada amb l'escriptora Tassadit Imache

  • 15 de maig de 2018
IMATGE en portada

L'activitat tindrà lloc el dijous 17 de maig de 2018 de 16.45 a 18.30 h. al Saló de Graus (Primera planta) de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i està oberta a tota la comunitat universitària. Se certificarà la assistència a qui ho sol·licita.

Durant la trobada amb Tassadit Imache, l'alumnat i la pròpia autora llegiran extractes de la seua última obra. També se establirà un diáleg amb l'escriptora què ens desvelarà les distintes claus de la seua “escritura del entre-dos”. L'encontre ha estat coordinat pels doctorands David Cases, què realitza una tesi sobre la seua obra, Paula Núñez i Henry F. Vásquez, dins de les activitats del Grup d'investigació GIUV2013-144: HYBRIDA: Hibridaciones culturales e identidades migrantes que dirigix el professor Domingo Pujante i compta amb la col·laboració del Departament de Filologia Francesa i Italiana de la Universitat de València.

Tassadit Imache és una escriptora francesa, de pare argelí i mare francesa, que aborda en les seues obras temes interculturals relacionats amb la memòria, la pérdua de víncles i la història sociocultural dels seues orígens, generalment en contexte urbà i particularment a la perifèria parisina desfavorida, on va creixer. També s'interessa per temes de molta actualitat relacionats amb la inmigració, la violència policial i l'expulsió. Té una variada i dilatada carrera com escriptora. Destaquen dues obras per a jóvens Le rouge à lèvres (1988) i Algérie, filles et garçons (1991). Entre les seues novel·les cal mencionar l'afamada Une fille sans histoire (1989), Le dromadaire de Bonaparte (1995), Je veux rentrer (1998), Presque un frère (2000), Des nouvelles de Kora (2009) i Des cœurs lents (2017), el seu últim llibre publicat.

Llista d'enllaços: