Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • Llibre

 

PATRIMONI I PAISATGES DE L'AIGUA
 1. Estudis sobre regadius històrics: l'equip que l'investigador principal dirigeix, té oberta una línia d'investigació que analitza els sistemes de regadiu tradicionals en les comarques valencianes. Els estudis es basen en l'elaboració d'un inventari i catalogació dels elements del patrimoni de l'aigua (assuts, séquies, partidors, sifons, basses, aqüeductes, aljubs, molins, fàbriques de llum, batans, salines...), la confecció d'un Sistema d'Informació Geogràfic (SIG) i cartografia digital i l'avaluació dels elements i paisatges de l'aigua. Fins a la data l'equip ha realitzat l'estudi de les comarques valencianes (Vall de Cofrentes-Ayora, La Plana de Requena-Utiel, La Canal de Navarrés, La Costera, El Racó d'Ademuz, La Foia Bunyol-Xiva, El Camp de Túria, La Serrania, La Safor, La Ribera Baixa, La Ribera Alta, La Vall d'Albaida, L'Alt Palancia, l'Horta de València, L'Alt Millars), continuant actualment amb les comarques de l'Alt i Mig Vinalopó i l'estudi pilot de la conca del Riu Alfambra en la província de Terol. ESTEPA col·labora amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià i Ministeri de Medi Ambient.
 2. Projecte Europeu I+D “Foggara. Inventory, analysis and valorization of tradicional vàter techniques of Europeten and Saharan drainage tunnels” ICA3-CT-2002-10029-FOGGARA. Període: Maig 2003-Juliol 2006, l'objectiu del qual és estudiar els sistemes de captació horitzontal d'aigües, per a l'ús agrícola i l'abastiment humà, la seua relació amb el medi ambient i la seua posada en valor com a elements del patrimoni. Els resultats de tal projecte estan arreplegats en la següent publicació.
 3. Projecte Universitat de València: “Les foggaras en la plataforma alicantino-murciano-albaceteña”, finançat pel Vice-rectorat d'Investigació (2006-2007).
 4. Estudi i seguiment del traçat i obres de la conducció Xúquer-Vinalopó: des de l'any 2002 ESTEPA assessora tècnicament a la direcció d'obra de la conducció Xúquer-Vinalopó en matèria d'etnografia-geografia.

  

 

DESENVOLUPAMENT LOCAL I ESTUDIS TERRITORIALS
 1. Planificació Estratègica: l'equip disposa d'experiència en l'elaboració de plans estratègics municipals. S'han realitzat en els municipis de Cortes de Pallars, Sueca i La Pobla de Vallbona.
 2. Agendes 21 locals: igual que amb la planificació estratègica, ESTEPA ha dut a terme Agendes 21 en Sueca i Turís.
 3. Plans d'Actuació Municipal: s'han realitzat estudis sobre centres històrics, participació ciutadana, comerç tradicional i grans superfícies comercials i centres d'oci de l'Àrea Metropolitana de València.
 4. Anàlisis Territorials: s'han dut a terme estudis geogràfics a escala comarcal, vinculats als Programes Operatius de Diversificació Rural (PRODER) i al Programa LEADER. També s'han realitzat estudis territorials a empreses i a particulars.
 5. Assessorament tècnic municipal: ESTEPA realitza funcions d'assessorament tècnic en els Ajuntaments de Cortes de Pallars i Sueca, en relació amb el desenvolupament de les línies estratègiques dels Plans Estratègics Municipals.

 

 

ESTUDIS DE PAISATGE I ESTUDIS D'IMPACTE AMBIENTAL
 1. Projecte de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECI). Ministeri d'Assumptes Exteriors i Cooperació : « Étude comparative des dépressions salées à Valence (Espagne) et dans le centre de la Tunisie. Possibilité de récupération et valorisation. 33/04/P/E. »
 2. Projecte de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECI). Ministeri d'Assumptes Exteriors i Cooperació : Estudi Paisatgístic del conjunt Foggara-Sebkha del Ghettar (Gafsa-Túnez).
 3. Estudis d'Impacte Ambiental: s'han realitzat estudis i informes d'impacte ambiental a empreses i a particulars.

 


 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies