Logo de la Universitat de València Logo Programa de Doctorat en Dret, Ciència Política i Criminologia Logo del portal

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
SANCHEZ FERRIZ, REMEDIO

SANCHEZ FERRIZ, REMEDIO

PDI-Emerit/a Universitat
JIMENA QUESADA, LUIS

JIMENA QUESADA, LUIS

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9638) 28930

luis.jimena@uv.es

Biografia
 

El Professor Luis Jimena Quesada (Massamagrell, València, 1968) és catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València i Doctor Honoris Causa per la Universitat Nacional de la Plata (Argentina). Té cinc quinquennis de docència, quatre sexennis d'investigació i nou triennis.

A més, en l'àmbit acadèmic, Luis Jimena va ser el primer Doctor Europeu en Dret de la Universitat de València. És també l’actual Secretari General (des de gener de 2016 fins a desembre de 2019) de l'Institut Internacional de Drets Humans (Estrasburg, França) fundat pel Premi Nobel de la Pau René Cassin, on ha estat igualment Professor i Director d'Estudis des de 1993. A Espanya, ha estat Membre i President (2014 i 2015) del Comitè (Dret i Jurisprudència) d'experts independents per a l'Avaluació de l'activitat investigadora universitària (ANECA: Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació). És autor de més de tres-centes publicacions en l'àmbit del Dret Constitucional i del Dret Europeu dels Drets Humans, entre elles disset llibres*.

En el terreny de la praxi jurídica, ha estat Membre i President del Comitè Europeu de Drets Socials del Consell d'Europa (2009-2014) i Magistrat Suplent del Tribunal Superior de Justícia (Sala del Contenciós-Administratiu) de la Comunitat Valenciana (1997-2018), on ha estat "magistrat ponent" de centenars de sentències (es pot veure la base de dades del CENDOJ del Consell General del Poder Judicial). D'altra banda, actualment (des d'abril de 2019) és Jutge "Ad Hoc" al Tribunal Europeu de Drets Humans i Representant independent (suplent) del Consell d'Europa davant la FRA (Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, des de desembre de 2015 fins a juliol de 2020).

FLORES JUBERIAS, CARLOS

FLORES JUBERIAS, CARLOS

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Departamento de Derecho Constitucional y Ciencia Política Facultad de Derecho. Avenida de los Naranjos, s/n 46071 Valencia (España)

(9638) 28587

carlos.flores@uv.es

BAR CENDON, ANTONIO

BAR CENDON, ANTONIO

PDI-Emerit/a Universitat

(9638) 28936

antonio.bar@uv.es

GARRIDO MAYOL, VICENTE

GARRIDO MAYOL, VICENTE

PDI-Catedratic/a d'Universitat
COTINO HUESO, LORENZO

COTINO HUESO, LORENZO

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Dr. Lorenzo Cotino Hueso www.cotino.net coordinador de www.derechotics.com Profesor Titular de la Universitat de Valencia Departamento de Derecho constitucional Edificio departamental central, despacho 1 E 02 Avda. de los Naranjos s/n 46071-Valencia ***** ***** ***** ***** ***** ***** L...

(9638) 28938

657699290

lorenzo.cotino@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

ROLLNERT LIERN, GORAN

ROLLNERT LIERN, GORAN

PDI-Titular d'Universitat
Director/a de Departament

Departamento de Derecho Constitucional,Ciencia Política y de la Administración Facultad de Derecho Universidad de Valencia Campus de los Naranjos, s/n 46071 Valencia (España) Despacho 1F06 E-mail: Goran.Rollnert@uv.es Web: http://www.uv.es/~goran

(9638) 28933

goran.rollnert@uv.es

MARTINEZ DALMAU, RUBEN

MARTINEZ DALMAU, RUBEN

PDI-Catedratic/a d'Universitat
CUENCA CERVERA, JOSE JAVIER

CUENCA CERVERA, JOSE JAVIER

PDI-Associat/Da Universitari/A
SERRA CRISTOBAL, ROSARIO INMACULADA

SERRA CRISTOBAL, ROSARIO INMACULADA

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets

Despatx 1-E05

(9638) 28945

rosario.serra@uv.es

Biografia
 

ROSARIO SERRA CRISTOBAL és Catedràtica de Dret Constitucional en la Universitat de València i investigadora de l'Institut de Drets Humans.

Doctora en Dret per aquesta Universitat en 2007.

En l'actualitat és Vicedegana d'Estudis del Grau en Dret, i Secretària del Doctorat en Dret, Criminologia i Ciència Polítiques de la Facultat de Dret UV. Igualment és membre de la Junta de Centre de la Facultat de Dret. Durant 4 anys ha sigut Codirectora del Màster de Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional

Té reconeguts 5 quinquennis docents, 3 sexennis d'investigació i 7 triennis

Ha participat en projectes d'innovació docent i de formació del professorat, obtenint el Premi a l'Excel·lència Docent del Consell Social de la UV en la seua edició de 2018.

És autora de les monografies: El Comité Económico y Social de las Comunidades Europeas(Mc Graw-Hill, Madrid, 1996); La guerra de las Cortes: una revisión de la jurisprudencia del Tribunal Supremo a través del recurso de amparo(Tecnos, Madrid, 1999); La libertad ideológica del juez(Tirant lo Blanch, Valencia, 2004); Trata sexual de mujeres. De la represión del delito a la protección de la víctima (En coautoría) (Ministerio de Justicia, 2007); Prostitución y Trata. Marco Jurídico y Régimen de derechos (Coord.) (Tirant lo Blanch, 2007); La selección de jueces en Estados Unidos, (Civitas, 2011); Multidiscriminación en los ordenamientos jurídicos español y europeo (Coord.) (Tirant lo Blanch, 2013); Rights and Freedoms in the Spanish Constitution (Tirant lo Blanch 2015) (en coautoría); La seguridad como amenaza (Tirant lo Blanch, 2020)

Igualment ha escrit múltiples articles jurídics publicats en Revistes científiques nacionals i internacionals, i en llibres col·lectius, en les següents línies d'investigació: drets fonamentals, igualtat i no discriminació, relacions entre les jurisdiccions constitucional i ordinària, Tribunal Constitucional, Poder judicial, tràfic d'éssers humans, dret de la Unió Europea, securetat i terrorisme, desinformació, etc.).

A Espanya ha sigut investigadora en nombrosos Projectes de Recerca i desenvolupament (I+D) finançats pel Ministeri d'Educació o per la Generalitat Valenciana, en dues d'ells com a investigadora principal, on ha treballat sobre la reforma de l'Estat autonòmic, la reforma de l'Estat a Llatinoamèrica, Parlaments regionals, Principi d'igualtat per raó de sexe, tràfic d'éssers humans, i terrorisme i drets humans. En l'actualitat forma part d'un projecte d'investigació sobre seguretat.

Ha col·laborat en diversos programes internacionals impartint formació al Senat de Polònia, sobre la participació dels parlaments nacionals a la Unió Europea; en el Programa de Doctorat de la Universitat Andina Simón Bolivar, seu Quito (l'Equador); en el Programa de Doctorat de la Universitat de València-Universitat Hernán Cortés, Xalapa-Veracruz (Mèxic); en el Màster sobre Dret Constitucional impartit a Caracas, (Veneçuela) i organitzat per la Defensoria del Poble de Veneçuela i la Universitat de València; i en el Màster de Dret Constitucional en la Universitat Autònoma d'Hondures, impartit a Tegucigalpa (Hondures)

Durant la seua trajectòria investigadora ha realitzat, entre altres, estades en: la University ofMinnesota(els EUA), Université de Montpeller(França), Université Lliure de Bruxelles(Bèlgica), Université Catholique de Louvain-la Neuve(Bèlgica), Universita “La Sapienza”(Roma), Institut Internacional de Drets Humans d'Estrasburg(França) i la Académieinternacional de Droit Constitutionnel(Tunísia), Cardozo School of Law(Nova York-els EUA).

RIDAURA MARTINEZ, MARIA JOSE

RIDAURA MARTINEZ, MARIA JOSE

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Despacho 1E08

(9638) 28943

sefa.ridaura@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

Mª Josefa Ridaura Martinez es Catedrática de Derecho Constitucional. Departamento de Derecho Constitucional y Ciencia Política y de la Administración. Universitat de Valencia.

Doctora en Derecho por la Universitat de Valencia.

- Número de quinquenios de docencia: 6

- Número de sexenios de Investigación: 3

- Número de trienios: 11

- Líneas de investigación: Derechos fundamentales. Organización territorial del Estado.

 

Ha realizado diversas estancias de investigación en el Instituto Giurídico Antonio Cicu de Bolonia, en el Parlamento Europeo (sedes comunitarias de Luxemburgo, Bruselas y Estrasburgo), en el European University Institute, así como en el Dipartamento di Dirtto Pubblico Andrea Orsi Bataglini della Universitá di Firenze y en el Consiglio Regionale della Regione Toscana.

Ha participado en diversos Proyectos de Investigación del Plan Nacional de I+ D+I, tanto como colaboradora, como en calidad de Investigadora Principal.

Cuenta con publicaciones en distintos campos del Derecho Constitucional: en el ámbito de la Jurisprudencia Constitucional ha publicado trabajos sobre los Votos Particulares en la Jurisprudencia del Tribunal Constitucional Español y sobre las Sentencias del Tribunal Constitucional Federal Alemán. En el ámbito del Derecho Parlamentario ha trabajado sobre el Obstruccionismo Parlamentario, los Grupos Parlamentarios, y el Funcionamiento de los Parlamentos Autonómicos. Ha publicado trabajos sobre el Estatuto de los Ex Presidentes de Gobierno, estatales y autonómicos. En el marco del Derecho Autonómico ha publicado el libro sobre Relaciones Intergubernamentales, así como diversos trabajos sobre las Relaciones de Colaboración verticales y horizontales; la conflictividad competencial entre Estado y Comunidades Autónomas, la legitimación de las Comunidades Autónomas en el Recurso de Inconstitucionalidad. Ha publicado trabajos sobre el Tribunal de Justicia de la Unión Europea, y sobre el Proceso Europeo de Escasa Cuantía. En la línea de investigación de los derechos fundamentales ha trabajado sobre Igualdad y discriminación, Violencia de Género, Derechos de los Internos en Centros Penitenciarios, el Derecho de Asilo y la protección subsidiaria, y el Reconocimiento de derechos en el marco de la Unión Europea; cuenta con un libro sobre Seguridad Privada y Derechos Fundamentales; asimismo, ha publicado un trabajo sobre la Reforma Constitucional y el Principio de Estabilidad Presupuestaria, entre otros.

 

En cuanto a su actividad docente, junto a su labor como profesora de Derecho Constitucional, ha impartido cursos y masters en otros centros universitarios españoles y extranjeros: Universitat Ramón Llull (ESADE), Barcelona; IVASP; IVAP; Corte Constitucional de Ecuador y la Facultad de Jurisprudencia, Ciencias Políticas y Sociales de la Universidad Central de Ecuador; Universidad Mayor de San Andrés, La Paz (Bolivia), Universidad Nacional de Tegucigalpa.

Ha impartido Conferencias y participado en Congresos, Foros y Seminarios nacionales (Valladolid, Córdoba, Ciudad- Real, Cuenca, Madrid) e internacionales (Bogotá, Barranquilla, Consiglio Regionale della Regione Toscana, Bologna, Quito, La Paz, European Identity and Political Systems París).

Ha participado en la elaboración de diversos Contratos de Investigación con Instituciones para la elaboración de trabajos Pre-legislativos y ha sido Magistrada Suplente del Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana.

 

 

 

 

VICIANO PASTOR, ROBERTO ALFONSO

VICIANO PASTOR, ROBERTO ALFONSO

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Director/a Titulacio Master Oficial
PEREZ I SEGUI, ZULIMA

PEREZ I SEGUI, ZULIMA

PDI-Contractat/Da Doctor/A

(9638) 28927

zulima.perez@uv.es

NOGUERA FERNANDEZ, ALBERT

NOGUERA FERNANDEZ, ALBERT

PDI-Catedratic/a d'Universitat

++++++++++++++++++++++++++++++++ Albert Noguera Fernández Departamento de Derecho Constitucional, Ciencia Política y de la Administración. Universitat de València. Edificio Departamental Occidental. Despacho 1F02. Campus dels Tarongers. Avda. dels Tarongers, s/n. 46071 Valencia. Albert.nogue...

(9638) 28929

albert.noguera@uv.es