Logo de la Universitat de València Logo Programa de Doctorat en Dret, Ciència Política i Criminologia Logo del portal

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
BOU FRANCH, VALENTIN ENRIQUE

BOU FRANCH, VALENTIN ENRIQUE

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Despacho 3B06 Departamento de Derecho Internacional Facultad de Derecho Avda. de los naranjos s/n 46022 VALENCIA

(9638) 28668

valentin.bou@uv.es

Biografia
 

Hola,

Em dic Valentín Bou Franch. Em vaig llicenciar en Dret a la Universitat de València el 4 de juliol de 1984. En aquesta acarona Universitat, vaig defensar tant la meva Tesi de Llicenciatura el 26 de setembre de 1986, com la meva Tesi Doctoral el 21 de desembre de 1990.

En l'actualitat, sóc Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat de València (Espanya). Sóc igualment el titular d'una Càtedra Jean Monnet concedida per la Unió Europea en règim de concurrència competitiva a nivell mundial. La Universitat de València, a través de la seva Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència OPEX)  m'ha honrat, reconeixent a la meva Càtedra Jean *Monnet com a Càtedra institucional de la Universitat de València, amb la denominació abreujada de  Càtedra Jean Monnet "European values"

Tant la meva formació acadèmica, com la meva carrera professional estan molt vinculades al Departament de Dret Internacional 'Adolfo *Miaja de la Muela' de la Facultat de Dret d'aquesta Universitat.

Tinc reconeguts cinc trams consecutius d'investigació d'excel·lència (sexennis) (anys: 1989-2018); sis trams consecutius de docència d'excel·lència (quinquennis) (anys: 1987-2016); i deu triennis consecutius d'antiguitat (anys: 1987-2016).

Les meves principals línies d'investigació abasten: el règim jurídic de l'Antàrtida i de l'Oceà Austral, Dret Internacional del Mar, Dret Internacional del Medi ambient, Procediments de solució de les controvèrsies internacionals, Protecció internacional del patrimoni cultural, Dret de la Unió Europea, Dret Internacional Penal i Dret Internacional dels Drets Humans.

La meva participació en Projectes d'investigació competitius finançats amb fons públics ha consistit a participar com a investigador en sis Projectes R+D+I finançats per la Unió Europea (dues vegades com a Investigador Principal); en nou Projectes R+D+I d'àmbit estatal (quatre vegades com a Investigador Principal); i en vuit Projectes R+D+I d'àmbit autonòmic (cinc vegades com a Investigador Principal). He obtingut dues Ajudes per a accions especials de R+D+I i tres Ajudes complementàries per a Projectes de R+D+I. També he participat en dos Projectes d'innovació docent.

Sóc autor d'un nombre important de publicacions que, al costat d'altres aspectes rellevants del meu currículum vitae professional, pots consultar a la meva pàgina Web:

https://valentinbou.es

 

ESPLUGUES MOTA, CARLOS AURELIO

ESPLUGUES MOTA, CARLOS AURELIO

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Director/a Titulacio Master Oficial

Departamento de Derecho Internacional "Adolfo Miaja de la Muela" Facultad de Derecho Universitat de València Avda. dels Tarongers s/n 46071 Valencia España

(9638) 28717

carlos.esplugues@uv.es

Biografia
 

Carlos Esplugues Mota es Catedrático de Derecho internacional privado en la Universidad de Valencia (España) desde 1997 y hasta septiembre de 2017 fue también Presidente de la Asociación española de Profesores de Derecho Internacional y Relaciones Internacionales. Igualmente es representante del Reino de España en el Grupo II (Arbitraje y Mediación) de la Comisión de Naciones Unidas para el Derecho Mercantil Internacional (UNCITRAL/CNUDMI) y ha formado parte de diversas comisiones legislativas en la Comisión Europea. Igualmente es abogado y actúa de forma regular como árbitro y mediador internacional.

Carlos Esplugues es uno de los más destacados especialistas españoles en Derecho Internacional Privado y Derecho del Comercio Internacional con un amplísimo prestigio y reconocimiento internacional. El Prof. Esplugues Mota es uno de los 4 autores españoles de Derecho Internacional Privado más citados, y se encuentra entre los autores más destacados, también, en algunos de los más destacados y prestigiosos repositorios internacionales: top 2% en www.academia.edu o top 3.17 % en www.ssrn.com (a fecha diciembre de 2017).

Su obra, traducida al español, inglés, japonés y ruso es amplísima en número y materias tratadas (547 publicaciones: 7 libros como autor único, 66 como director, editor o autor de capítulos en libros internacionales, 353 como director, editor o autor en obras nacionales, 44 artículos en revistas jurídicas internacionales y 78 artículos en revistas jurídicas nacionales) y cuenta con un enorme reconocimiento e impacto internacional. Carlos Esplugues es, igualmente, director de dos manuales de uso generalizado en España e Iberoamérica, Derecho internacional privado (con Iglesias Buhigues y Palao Moreno, Valencia, Tirant, 12ª ed., 2018) y Derecho del Comercio Internacional (Valencia, Tirant, 8ª ed., 2017).

Carlos ha sido reconocido por las más altas instituciones científicas internacionales. Es becario del Curatorium de la Academia de Derecho Internacional de La Haya, de la Comisión Fulbright, de la Fundación Stevenson, del DAAD o de la Japan Society for Promotion of Science. Miembro del equipo de investigación de excelencia MedArbValencia, ha sido director o miembro en 38 proyectos de investigación nacionales e internacionales (tanto europeos como asiáticos). El Prof. Esplugues es invitado de forma regular a impartir docencia como profesor invitado en las más prestigiosas universidades e instituciones del mundo (Harvard, Cambridge, Friburgo, Génova, Upssala, Nagoya, Xiamen, Nacional de Taiwán, Seúl, Externado, Guanajuato, Católica de Valparaiso…), habiendo sido ponente invitado en más de 170 congresos nacionales e internacionales. En la actualidad cuenta con 12 tesis dirigidas, todas ellas con la máxima calificación.

Curriculum vitae

PALAO MORENO, GUILLERMO

PALAO MORENO, GUILLERMO

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Departamento de Derecho Internacional "Adolfo Miaja de la Muela", Facultad de Derecho, Universitat de València Avd. de los Naranjos s/n 46071 Valencia

(9638) 28670

guillermo.palao@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

ESPINOSA CALABUIG, ROSARIO

ESPINOSA CALABUIG, ROSARIO

PDI-Catedratic/a d'Universitat
POZO SERRANO, PILAR

POZO SERRANO, PILAR

PDI-Titular d'Universitat

Campus de los Naranjos s/n 46022 Valencia Facultad de Derecho Departamento de Derecho Internacional Despacho 3A08

(9638) 28719

pilar.pozo@uv.es

Biografia
 

[ Traducció automàtica ]

Professora Titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat de València. Ha estat investigadora visitant a la Universitat de Georgetown, en la *London *School of *Economics *and *Political *Science i en el *Lauterpacht Centri *for *International *Law de la Universitat de *Cambridge. Les seves línies d'investigació actuals, i la Política exterior i de seguretat comuna de la Unió Europea. Ha pertangut a l'equipo investigador de diferents projectes d'investigació competitius, entre els quals cap esmentar: Lluita de civilitzacions (Estat Islàmic: reptes i conseqüències per les *NNUU, la Comunitat Internacional i el seu Dret). ¿Una aliança de civilitzacions contra l'Estat Islàmic? DER2015-64205-R); La creixent participació de la UE en la societat internacional contemporània: regionalisme en la teoria i en la pràctica DER2012-38401-C02-01);  L'estructura organitzativa del terrorisme internacional: *analisis del seu *evolucion i de les seves implicacions per a la seguretat europea CSO2010-17849).Entre les seves publicacions cap destacar les monografies La Guerra de *Af-Pakistan i l'ús de la força en les relacions internacionals, (2012) i Una terra, dos Estats: Anàlisi jurídica-polític del conflicte àrab-israelià, (2011, en col·laboració amb el Prof. Bermejo García), així com articles publicats en revistes especialitzades, relatius al marc jurídic de l'ús de la força, la responsabilitat de protegir, l'ús de *drones i atacs letals selectius, operacions de manteniment de la pau, problemes jurídics que planteja el recurs a empreses militars i de seguretat privades a àrees de conflicte així com anàlisi de conflictes específics.

SANCHEZ PATRON, JOSE MANUEL

SANCHEZ PATRON, JOSE MANUEL

PDI-Titular d'Universitat

Universitat de València Facultad de Derecho Departamento de Derecho Internacional "Adolfo Miaja de la Muela" Campus de los Naranjos s/n. 46022. Valencia (Spain)

(9616) 25226

jose.m.sanchez-patron@uv.es

Biografia
 
REIG FABADO, ISABEL

REIG FABADO, ISABEL

PDI-Titular d'Universitat

(9616) 25224

isabel.reig@uv.es

LAPIEDRA ALCAMI, ROSA MARIA

LAPIEDRA ALCAMI, ROSA MARIA

PDI-Titular d'Universitat

(9616) 25229

rosa.lapiedra@uv.es

PEREZ SALOM, JOSE ROBERTO

PEREZ SALOM, JOSE ROBERTO

PDI-Titular d'Universitat

Despacho 3A10 Horario: martes de 12'00 a 15'00 h. Facultad de Dwerecho Av. de los Naranjos,s/n Valencia 46022 ESPAÑA

(9616) 25222

jose.r.perez@uv.es

Biografia
 

[ Traducció automàtica ]

Hola,

Em dic Roberto Pérez Salom