Logo de la Universitat de València Logo Doctorat en Pensament Filosòfic Contemporani Logo del portal

Els departaments que proposen el Doctorat (Filosofia, Metafísica i Teoria del Coneixement, Lògica i Filosofia de la Ciència, de la Universitat de València) acumulen en conjunt la integritat dels àmbits temàtics que constitueixen la filosofia teòrica, amb els seus essencials perspectives lògic -metòdica i històrica: la totalitat de la Història de la filosofia, l'antropologia filosòfica, la Lògica, la Filosofia de la ciència, del llenguatge, de la tècnica, de la religió, la Teoria del coneixement, l'Ontologia, la metafísica, la Filosofia de la ment i l'Estètica.

El tractament inter-temàtic i metòdicament sistematitzat dels eixos d'aquesta trama és imprescindible de cara a la formació filosòfica bàsica. I aquesta tasca ha de reconèixer en els departaments sol · licitants de la Universitat de València-única emissora del títol de Filosofia en el context dels seus 5 universitats públiques o estatals-la referència obligada de la formació filosòfica especialitzada del més estricte caràcter teòric. Des d'aquesta perspectiva, la base d'alumnat potencial del Doctorat que es proposa depassa de molt les demandes generables al si d'aquesta Universitat (Llicenciats de la branca d'Humanitats i altres Llicenciatures de la resta de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana).

El codi al  Registre d'Universitats, Centres i Títols del títol de Doctor/a del programa de doctorat en Pensament Filosòfic Contemporani   és el número 5600345.