Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Docència híbrida amb torns rotatoris a partir del 13 d'abril

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i el Sistema Universitari Públic Valencià, en reunió mantinguda el passat 18 de febrer, i tenint en compte l'evolució de les dades sanitàries a la Comunitat Valenciana van acordar reprendre, a partir del dilluns 1 de març, el model de docència híbrida que cada Universitat tinguera previst i aprovat per a la docència del segon quadrimestre del curs 2020-2021.

D'altra banda, les façanes del nostre aulari sud fa algun temps que estan patint despreniments importants, de manera que hi ha instal·lades xarxes, com sabeu, per a evitar el perill que suposen als usuaris del campus. El rectorat va determinar que, com que les obres eren ja imprescindibles, el període de docència en línia impost per les elevades taxes d'incidència de contagis covid-19 permetia que l'empresa constructora iniciara les obres sobre els espais, intensificant la seua labor davant l'absència de persones i reduint així el temps d'afectació dels aularis.

La continuació de les obres una vegada finalitzat el període en línia impost per la pandèmia no permet fer ús de les aules necessàries per al desenvolupament de la docència amb el model híbrid en tots els graus i els dobles graus, tal com el teníem previst. Però si s'observa el calendari, prolongant la docència en línia en les tres setmanes i mitja que queden fins a les vacances de Pasqua (la setmana fallera és no lectiva), l'empresa constructora té l'oportunitat d'avançar en les obres durant sis setmanes, fins al dia 13 d'abril.

Tenint en compte, a més, que el pla docent previst és de torns rotatoris, aquesta mesura implica que l'estudiantat deixa d'assistir a classes presencials en el 50% d'aqueixes tres setmanes i mitja. A canvi, disposarem de tots els espais docents a partir del 13 d'abril i fins al 2 de juliol, per a poder finalitzar el quadrimestre amb la normalitat més gran possible dins de les restriccions sanitàries que pogueren subsistir. Les obres continuaran després d'aqueixa data i esperem tornar en el curs pròxim a un aulari segur i amb plena disponibilitat de tots els seus espais docents.

Per tant, si les circumstàncies ho permeten, tornarem a la docència híbrida amb torns rotatoris en els graus i dobles graus a partir del 13 d'abril.

Com funciona això dels torns rotatoris?

Molt fàcil: si el teu cognom està entre l'A i la L, aniràs la setmana que s'indica en l'horari a l'aula. Aqueixa setmana, els estudiants amb cognoms entre la M i la Z estaran rebent docència no presencial. A la setmana següent s'invertiran els torns. Acudiran a l'aula els estudiants els cognoms dels quals estan entre la M i la Z, quedant-se a casa els altres.

En aquest pla de torns rotatoris hi ha tres excepcions, totes elles derivades que els grups en aqueixes titulacions són més reduïts des de l'inici, i per tant la seua docència no es veurà sotmesa als torns. Es tracta del doble grau d'ADE+Dret, el Grau en BIA i els Màsters.

Es pot saber quin torn toca cada setmana revisant el calendari acadèmic que figura en la web de la Facultat: https://ir.uv.es/estudia/horarios2sem

Agraïm de nou l'exemplar comportament d'estudiants i personal durant aquest difícil any.